Руските сили са напълно готови за нова офанзива в Донецка

...
Руските сили са напълно готови за нова офанзива в Донецка
Коментари Харесай

Киев: Русия е готова за атака в Донецка и Херсонска област

Руските сили са изцяло подготвени за нова атака в Донецка и Херсонска област, намиращи се надлежно в Източна и Южна Украйна, сподели през днешния ден основното командване на украинската войска, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В посока Донецка и Херсонска област, съгласно наличната информация, врагът е подготвен за настъпателни интервенции ", написа във Facebook украинската войска.

Ръководителят на самопровъзгласената Луганска национална република Леонид Пасечник сподели през днешния ден, че войските й към този момент управляват по-голяма част от Луганска област в Източна Украйна, съобщи Франс прес. Последното е една от предпочитаните задания на Кремъл, отбелязва организацията.

На конференция в електрическата централа в обитаемото място Шчастие, което бе под контрола на Киев отначалото на съветската инвазия на 24 февруари, Пасечник сподели, че " сред 80 и 90 % от Луганска област е превзета от съветските сили ".

По думите му украинските " нацисти " към момента управляват в региона " село Кременная, част от Рубежное, Северодонецк, Лисичанск и част от Попасная ".

" Когато освободим цялата област, ще вземем решение за окажем вероятно помощ на братята ни в Донецк и в последна сметка на Руската федерация ", добави водачът на сепаратистите.

Агенцията не може да удостовери тези изявления от самостоятелен източник.

Руското министерство на защитата сподели през днешния ден, че в случай че офанзивите против територията на Русия продължат, съветската войска ще извърши удари против градове в Украйна, в това число Киев, където се вземат сходни решения, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Виждаме опити за бойкот и удари на украинските сили по цели на територията на Руската федерация. Ако тези събития продължат, удари ще бъдат нанесени от съветската войска по центрове, в които се взимат решения, включително и в Киев, нещо, което съветската войска се въздържаше да направи до момента ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от Франс прес.

Ведомството добави също, че комерсиалното пристанище на Мариупол е под цялостен съветски надзор, съобщи Ройтерс.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш пък сподели през днешния ден, че филантропично прекъсване на огъня в Украйна не наподобява допустимо сега. Гутериш изпрати неотдавна заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс в Русия и Украйна, с цел да изследва дали може да бъде контрактувано филантропично преустановяване на огъня, напомня Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР