Руските сили са нанесли удар по сграда на Червения кръст

...
Руските сили са нанесли удар по сграда на Червения кръст
Коментари Харесай

В Мариупол смъртта е навсякъде, руснаците отвлякоха жени от родилен дом

Руските сили са нанесли удар по постройка на Червения кръст в обсадения украински пристанищен град Мариупол, заяви Киев през днешния ден, като публични лица предизвестиха за разрастваща се филантропична злополука.

В Мариупол окупаторите са се прицелили в постройката на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), съобщи украинският омбудсман Людмила Денисова в изказване в обществените мрежи, като добави, че постройката е била подложена на обстрел от самолети и артилерия, оповестява " Дейли Мейл ".

Нападението бе осъществено ден откакто МКЧК прикани Украйна и Русия да се спогодят за доставянето на помощи и безвредната евакуация на цивилните от града, където виталните сили бързо свършват.

По-рано апокалиптични фрагменти от дрон демонстрираха равнището на разрушенията в града, където през днешния ден кметството съобщи, че войските на Владимир Путин са отвлекли 70 дами и медици от родилен дом и са ги отвели в Русия.

Мариупол е съвсем подравнен със земята от силите на Москва, като шокиращо видео от въздуха демонстрира мащаба на разрушенията на този изящен пристанищен град, в който преди нахлуването на Путин на 24 февруари живееха 400 000 души. Сега повече от 20 000 поданици на града са отведени " срещу волята им " в Русия, където са им иззети документите за идентичност, а преди този момент са преместени " в далечни съветски градове ", заяви кметството в канала си в Telegram.

Информацията не може да бъде тествана без значение, защото Мариупол е под месечна блокада и интензивни бомбардировки, а връзките значително са прекратени.

Друга родилна болница в Мариупол беше ударена от съветски бомбардировки на 9 март, което провокира интернационално наказание. При нападението починаха минимум трима души, в това число едно дете. Руските публични лица отхвърлиха нападението като инсценировка на Украйна и го оправдаха, като обявиха, че болничното заведение е била употребена от екстремистки украински сили и че целият медицински личен състав и пациентите от дълго време са изчезнали.

На оповестените през днешния ден фрагменти от безпилотен уред се виждат разрушени здания, разпростряли се докъдето взор стига. Само една постройка видимо остава невредима измежду руините - зашеметяващата съветска православна катедрала в града. Коментатори настояват, че това е още едно доказателство, че офанзивите на силите на Кремъл против близките цивилни здания са били преднамерени, защото наподобява, че те са съумели да избегнат поразяването на историческата постройка.

На фрагментите се виждат и руините на градския спектакъл, който беше опустошен при въздушен удар на 16 март. По това време той е употребен като леговище за цивилни и е бил нападнат, макар че извън с огромни букви е била изписана думата " деца ". Оценките за броя на хората в театъра се разграничават, като по първични данни в него са се укривали до 1300 души. Поради съветския обстрел формалните лица не са съумели да се приближат до театъра, с цел да оценят цялостния мащаб на разрушенията, само че се счита, че са починали 300 души.

Във вторник украинският президент Володимир Зеленски назова съветската блокада на Мариупол " закононарушение против човечеството ". Президентът съобщи, че се счита, че до момента в спора са починали към 20 000 души, макар че броят на жертвите не може да бъде без значение тестван.

Преговорите сред Русия и Украйна не означиха необикновен прогрес за към 160 000 души, които към момента са в капан в Мариупол и нямат задоволително храна, вода и медикаменти. Руските сили са обкръжили града, а непрекъснатите им бомбардировки са лишили живота на минимум 5000 души, само че евентуално те са към 20 000, съгласно почитан украински чиновник.

Франция, Гърция и Турция се пробват да провеждат всеобща евакуация на цивилни от града, само че диалозите сред френския президент Еманюел Макрон и Путин завършиха във вторник без съглашение. Предложението към този момент е отхвърлено от Кремъл.

Групи за помощ постоянно приканват за достъп до Мариупол, като се оплакват от адските условия, а украински публични лица упрекват съветските войски, че принудително депортират жителите в Русия.

Цивилните, които са съумели да избягат от Мариупол, разказват мястото като " гибел на всички места ".

" Погребахме съседите си, виждаме гибел на всички места и даже децата ми я виждат ", споделя Мария Цимерман, която преди две седмици е избягала в Запорожие, само че в този момент подхваща рисковото пътешестване назад, с цел да достави продоволствия и да помогне на други да нап /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР