Руските сили са нанесли множество въздушни и ракетни удари по

...
Руските сили са нанесли множество въздушни и ракетни удари по
Коментари Харесай

Зеленски: В Авдеевка и Писки е ад. Огън по всички направления, руската армия е без успехи -

Руските сили са нанесли голям брой въздушни и ракетни удари по цивилни обекти в разнообразни обитаеми места на Украйна през последното денонощие, заяви представителят на Генералния щаб на ВСУ Олександър Штупун. Конкретната информация за увреждане на цивилна инфраструктура се удостоверяват и от представители на украинските управляващи по места. Няма данни за прогрес на съветската войска по направленията, в Херсонска област се е нараснал от 44 на 53 броят на обитаемоте места, които са минали под контрола на ВСУ. Адът е в Авдеевка и Писки, съобщи в ежедневното си послание към нацията президентът Володимир Зеленски.

Украинският водач разяснява триумфите, които реализира украинската войска благодарение на HIMARS, само че добави, че съществуването на комплексите към този момент не може да компенсира преимуществото на врага в жива мощ, изключително в региона на Донбас и в частност в Писки и Авдеевка. " Там е просто пъкъл. Не може да се опише с думи. Всеки украинец би трябвало да е вечно благодаен на нашите бойци и бранители за защитата на украинските позиции макар осезателното огнево предимство на терористите. " - уточни Зеленски и добави, че дипломатите и други представители на страната всеки ден вършат вероятното и невъзможното  с цел да получат оръжие, което да направи допустимо удържането на съперника.

Във Волинското и Полеското посоки се е провело информационно обучение на Генералния щаб на въоръжените сили на Република Беларус. Окупаторите не престават да употребяват територията на република Беларус за трансфер на диверсионни и разследващи групи на територията на Украйна, оповестява украинското командване.

В Сиверско направление врагът обстрелва позициите на украинските войски с тежка артилерия. Провежда въздушно разузнаване в граничните региони на Черниговска и Сумска области. Отбелязва се работата на средствата на врага за провеждането на радиоелектронна война.
В Слобожанското направление врагът води бойни дейности за удържане на окупираните линии и попречване на офанзивата на подразделенията на териториалната защита на Украйна..

В Харковското направление са обстрелвани регионите на обитаемоте места Харков, Прудянка, Птомник, Руски Тишки, Нова Миколаивка, Рубижне, Пищане, Борщева, Замуливка, Лебяже, Коробочкине, Базалиивка и Басове.

Окупаторите са подхванали офанзива в посока Кочубеевка - Деменциивка, само че са отблъснати и са отстъпили.

В Славянското направление е регистриран артилерийски обстрел от с оръдия и ракети край Нова Дмитривка, Богородичне, Чепил, Карнаухивка, Довенки, Барвинкове, Шнурки, Хусаривка и Дмитривка.
Руски военни са се пробвали да проведат разузнаване южно от Мазанивка, само че са били засечени и обезвредени.
В Донецка област врагът концентрира главните си старания в Бахмутското направление.

В посока Сиверск руснаците са употребявали за обстрел оръдия и ракетни установки и танкове, като целисе са били позиции на ВСУ в регионите на Сиверск, Серебрянка и Хрихоривка. Проведено въздушно разузнаване с безпилотници край Никифоривка и Тетяновка.

В Бахмутско направление, за изтласкване на частите на ВСУ от заетата линия, е осъществен артилерийски обстрел в регионите обитаеми места Кодема, Семихиря, Травневе, Виимка, Берестове, Бахмутске и Опитне. Нанесени въздушни удари край Семихиря и Белохоривка.

Врагът стартира атака в региона на западните околности на Берестове, само че се отдръпна с крах. Същата е обстановката в направленията Володимиривка - Яковливка и Семихиря - Кодема.
Продължават боевете в направленията Володимиривка - Соледар и Покровске - Бахмут.

Украински военнослужещи нанесоха мощни огневии вреди по направленията Видродження – Кодем и Доломитне – Семихиря и принудиха окупаторите да се отдръпват, рапортува Генерален щаб на ВСУ.

В Авдеевското направление подразделения на руснаците са обстрелвали самата Авдеевка. Опитите им да подобрят тактическата си позиция се е увенчала с крах и са отстъпили, претърпявайки загуби.

По Новопавловското и Запорожското посоки е регистриран обстрел край Костянтиновка, Новосилки, Велика Новосилка, Чаривне, Мала Токмачка, Новополе, Юркивка и Гулляйполе.

Поради слабото окомплектоване с персонален състав на танковия полк от запаса, техниката на воинската част, която в края на май тази година беше преместена в запорожско направление, е предадена за в допълнение окомплектоване с фрагменти на танковите батальони, които са част от 58-ма комбинирана войска на Южния боен окръг. За да противодейства на техническите средства за разузнаване, врагът употребява средства за радиоелектронна война.
В региона на Южен Буг, с цел да попречва дейностите на войските ни, врагът обстрелва позиции от танкове, оръдия и ракетна артилерия в регионите на обитаемоте места Потьомкине, Тополине, Князивка, Велика Костромка, Апостолове, Степова Д олина, Посад Покровске, Новохрихоривка, Лупарево, Лимания, Кобзарци, Широке, Квитневе и Белохирка. Използвана е авиация за офанзива на региона на Плотницке тракт.
Продължава предприемането на ограничения за обезпечаване на отбраната на мостовите преходи през река Днепр.
Във водите на Черно море има два кораба на съперника с крилати ракети с морско базиране Калибр, които са в подготвеност да употребяват високоточни оръжия.

Авиационната група на врага организира систематични бойни дейности за подкрепяне дейностите на сухопътните групи. Усилията са ориентирани към удар по военни уреди в Донецка посока. Поради неприятните метеорологични условия интензитетът на авиационните полети понижава.

Украинските ракетни и артилерийски елементи не престават да поразяват огневи точки, места с централизация на жива мощ и противников хранилища за логистична поддръжка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР