Руските сили са изстреляли дронове-самоубийци по цели в Източна и

...
Руските сили са изстреляли дронове-самоубийци по цели в Източна и
Коментари Харесай

Украйна е отблъснала нови атаки с дронове в източни и централни територии

Руските сили са изстреляли дронове-самоубийци по цели в Източна и Централна Украйна рано в сряда. Това заяви украинската противовъздушна защита на фона на тежки боеве на изток.

Новината идва на фона на продължителни опити на Кремъл да унищожи сериозна украинска инфраструктура за да понижи волята на популацията за опозиция. По-рано в понеделник Русия изстреля ракети по няколко украински града, в това число Киев, като водоснабдяването и електричеството бяха прекратени за часове, преди да бъдат възобновени в сряда. Властите предизвестиха, че в столицата ще продължи да се постанова ограничение на тока.

„ Дванадесет от 13 боеприпаса бяха унищожени от [украинската] противовъздушна защита в източните и централните райони на страната “, написаха украинските военни в известие в Телеграм в сряда.

Противовъздушна отбрана заяви, че шест дрона са били свалени в Източна Украйна, а други шест са унищожени в централната част на страната.

Русия нападна украинска енергийна инфраструктура и цивилни обекти с ракети, дронове и артилерийски офанзиви в продължение на седмици на фона на украинска контраатака, която изтласка съветските войски от североизтока и ги отблъсна на изток и югоизток.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели в сряда, че управляващите в столицата приготвят повече от 1000 точки за отопление в целия град, ако топлофикационната му система бъде изключена от продължаващите съветски офанзиви.

Кличко написа в Телеграм в сряда, че градските управляващи обмислят разнообразни сюжети при ракетни офанзиви.

" Най-лошото е там, където въобще няма да има нито ток, нито вода, нито парно “, сподели той. „ За този случай приготвяме над 1000 точки за отопление в нашия град.

Атаки с ракети и дронове са развалили минимум 40 % от енергийната инфраструктура на Украйна и към този момент за малко са оставили огромни елементи от Киев без ток и вода. Девет района са имали спирания на тока, оповестиха управляващите.

„ Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да осигурим електрическа енергия и топлота за идната зима “, сподели украинският президент Володимир Зеленски в постоянното си послание късно вечерта във вторник. „ Но би трябвало да разберем, че Русия ще направи всичко допустимо, с цел да унищожи естествения живот “.

В централната Черкаска област дрон удари инфраструктурен обект в сряда. Това заяви регионалният шеф Игор Табурец в известие в Телеграм. Той написа, че други два дрона, ориентирани към Черкаси, са били свалени. По негови думи няма данни за потърпевши.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат предизвести във вторник, че Киев не разполага с ефикасни средства за отбрана против балистични ракети, създадени в Иран, които Русия евентуално възнамерява да разположи северно от украинската граница.

Игнат сподели на брифинг за вести, че теоретично би било допустимо да се смъкват ирански балистични ракети, само че ще бъде доста мъчно да се направи това „ със средствата, които имаме в нашия боеприпас през днешния ден “.

" Уошингтън поуст " заяви преди месец, че Иран се е съгласил да достави на Русия ракети вид земя-земя, базирайки се на източници от американските служби за сигурност

Украинските военни споделиха, че съветските войски не престават да обстрелват източния град Бахмут , цел на съветските въоръжени сили при бавното им нахлуване през региона на Донецк.

Имало е тежки боеве покрай града, до момента в който украинските сили са задържали съветските офанзиви в други два региона в Донецк, към Авдиевка и Угледар.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР