Руските сили са интензифицирали бомбардировките по фронтовата линия в Донбас,

...
Руските сили са интензифицирали бомбардировките по фронтовата линия в Донбас,
Коментари Харесай

Окупаторите мощно бомбардират Донбас, ВСУ отблъскват руските атаки към Авдеевка и Бахмут

Руските сили са интензифицирали бомбардировките по фронтовата линия в Донбас, оповестиха представители украинската войска, представени от Reuters. Едновременно с това Киев твърди, че е отблъснал повече от 40 съветски офанзиви през последните 24 часа.

Боевете са били най-тежки по западните подстъпи към Бахмут, споделят от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Другата съществена цел на артилерийските удари е Авдеевка, като там те са съпроводени с опити за взлом на украинските позиции.

Министерството на защитата на Русия твърди, че неговите сили са унищожили хранилище със 70 000 тона гориво покрай Запорожие,складове на украинската войска, съхраняващи ракети, муниции и артилерия в регионите на Запорожие и Донецк, прибавят от ведомството.

Според Генералния щаб на ВСУ, руснаците са провели несполучливо нахлуване в регионите западно от Бахмут. Най-малко 10 града и села са били подложени на съветски обстрел.

В отчета се споделя, че съветските сили също не са постигнали прогрес в офанзивите против Авдеевка, вторият фокус на боевете на изток, и се оповестява за нескончаем съветски обстрел в северните райони.

" В Централно Запорожие и Южна Херсонска област вражеските сили продължиха да строят укрепления “, се споделя в известието. Няколко града са били обстрелвани и там.

Военните още веднъж удостоверяват, че украинските сили ще продължат да пазят Бахмут против съветските офанзиви, макар че Зеленски предходната седмица призна, че в случай че войските са в риск да попаднат в обграждане, те могат да бъдат изтеглени.

" Врагът се пробва да превземе нашия град-крепост непременно “, съобщи по националната телевизия Сергей Череватий, представител на източното военно командване на Украйна. " Въпреки че е извънредно мъчно, ние към момента направляваме обстановката. Нашите елементи задържат врага и нанасят оптимални вреди “.

Контролът над Бахмут може да разреши на Русия да нападна непосредствено украинските отбранителни линии в Часов Яр на изток и да отвори пътя на силите й за нахлуване към два по-големи града, които от дълго време желае в региона на Донецк: Краматорск и Славянск.

Украинският боен анализатор Олег Жданов споделя, че съветските сили управляват центъра на Бахмут, като огромна част от дейностите им в този момент са съсредоточени върху жп гарата на града.

" В центъра на града се водят тежки боеве и врагът последователно се придвижва към западните околности “, съобщи Жданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР