Руските сили провеждат сравнително ограничени настъпателни операции по руско-украинската граница

...
Руските сили провеждат сравнително ограничени настъпателни операции по руско-украинската граница
Коментари Харесай

ISW: Русия не иска да обсажда или превземе Харков, но има тактически успехи

Руските сили организират относително лимитирани настъпателни интервенции по руско-украинската граница в северната част на Харковска област и не престават да реализират тактически значими триумфи във евентуално по-слабо предпазени региони .

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната.

Съобщените размери на съветските детайли, ангажирани с тези лимитирани интервенции, и на съветската силова формация, ситуирана по границата в Североизточна Украйна, демонстрират, че все още съветските сили не организират широкомащабна интервенция за обграждане, обсаждане или завладяване на град Харков .

Съобщава се, че съветските сили са почнали настъпателни интервенции по руско-украинската граница в северната част на Харковска област, преди да са завършили с привеждането на Северната група сили в планувания й краен състав, и до момента са заели единствено лимитирано количество бойна мощност за настъпателни интервенции в региона.

ISW продължава да прави оценка, че съветските настъпателни интервенции в северната част на Харковска област евентуално целят да изтеглят украинските сили от други браншове на фронта, като в същото време разрешат на съветските сили да напреднат до артилерийския обхват на град Харков.

Възможно е съветският президент Владимир Путин и съветското военно командване да правят оценка рисковете, вероятностите и периодите на настъпателните интервенции в северната част на Харковска област въз основа на догатката, че Украйна не може и няма да може да освободи територията, завзета от съветските сили .

Изчисленията на Путин и съветското военно командване по отношение на опасността от украински териториални придобивки евентуално оформят цялостната позиция на Русия.

Ограничените съветски настъпателни интервенции в северната част на Харковска област допускат, че възобновяването на американската помощ за сигурност не е трансформирало сметките на Путин или че той е почнал напъните в Харков, без да преразгледа главните догатки за украинските благоприятни условия в светлината на възобновяването на помощта.
 DeepState: Руските сили се доближават до покрайнините на Волчанск и се пробват да се укрепят
DeepState: Руските сили се доближават до покрайнините на Волчанск и се пробват да се укрепят

Тревожни вести от фронта

Насоките на съветските офанзивни интервенции в региона на интернационалната граница допускат, че Русия може да се пробва да сътвори " буферна зона " за отбрана на град Белгород, както обявиха наскоро съветски и украински публични лица.

Изглежда, че съветските сили се пробват бързо да изолират бойното пространство източно от река Сиверски Донец и да завладяват Вовчанск - посока на нахлуване, която съветските сили може би считат, че може да заплаши украинската формация, отбраняваща се в посока Купянск.

Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин повтори поредност от разкази на Кремъл, целящи да оправдаят съветското навлизане в Украйна, и се опита да ласкае съветския президент Владимир Путин и съветските военни по време на изявление в чест на 10-годишнината от основаването на ДНР, евентуално в опит да завоюва благоразположението на Кремъл.
 Дрон нападна рафинерия във Волгоград
Дрон нападна рафинерия във Волгоград

Избухнал е пожар

Съобщава се, че през нощта на 10 против 11 май украинските сили са нанесли сполучливи удари с безпилотни самолети против съветска петролна рафинерия във Волгоградска област.

На 11 май съветският министър-председател Михаил Мишустин внесе в Държавната дума оферти за състава на новото съветско държавно управление.

Наскоро съветските сили потвърдиха напредъка си в северната част на Харковска област, наоколо до градовете Сватово, Часов Яр, Авдеевка и Донецк, в западната част на Запорожка област и на източния (левия) бряг на Херсонска област.
 Киев: В седем села в Харковска област се водят тежки боеве
Киев: В седем села в Харковска област се водят тежки боеве

Ситуацията в Донецк остава изключително напрегната

Руското министерство на защитата (МО) продължава да акцентира фронтовите съветски елементи, които се борят в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР