Руските сили обстрелваха мирен протест в Енергодар, където се намира

...
Руските сили обстрелваха мирен протест в Енергодар, където се намира
Коментари Харесай

Руски военни изстреляха шокови гранати срещу мирен протест в Енергодар

Руските сили обстрелваха кротичък митинг в Енергодар, където се намира АЕЦ "Запорожие ". За през днешния ден бяха планувани 7 филантропични коридора, в това число за жителите на Мариупол. Около 3000 души са съумели да изоставен обсадения град, само че описват, че конвоят е бил съзнателно забавян.

В Енергодар, където се намира най-голямата атомна електроцентрала в Европа - "Запорожие ", поданици са се събрали на митинг против съветската окупация. Пеят химна, когато внезапно се чуват детонации. Срещу украинските протестиращи са изстреляни десетки шокови гранати. Съобщава се за минимум четирима ранени. Не се оповестява за провали по централата, няма покачване и на равнището на радиация.

Ирпин, на 20 км от Киев, е най-близката точка от украинската столица, до която съумяха да доближат съветските войски, преди да се изтеглят. Със седмици тук имаше всекидневен масиран обстрел. Руските сили се изтеглиха преди 6 дни, само че съвсем няма постройка, която да няма провали.

Руските сили са подхванали "бързо оттегляне " от региони към Киев и град Чернигов в Северна Украйна. Според съветникът на президента Зеленски, Москва ще опита да резервира контрола си над окупираните територии в региона на Донецк и Луганск.

"Отстъплението е постепенно, само че видимо. На места съумяваме да ги прогоним с борби. На други места те сами напущат позициите си. Това, което остава след тях, е цялостна злополука и доста рискове ", сподели Зеленски.

Днес в Чернигов за първи път от седмици няма обстрели.

"Тази нощ за първи път в Чернигов и района беше умерено. Нямаше обстрели. Руснаците си потеглиха. Сега би трябвало да се прегрупираме и да опитаме да възстановим това, което е останало от града ни. Но дано не забравяме, че в страната продължава да се води война и е допустимо във всеки един миг да има нови набези ", изясни Вячеслав Чаус, губернатор на Чернигов.

Около 3000 души са евакуирани от обсадения крайбрежен град Мариупол. Хората са пътували над 12 часа в препълнени рейсове и камиони, огромна част от тях - прави. Екип на Червения кръст и през днешния ден не съумя да доближи до Мариупол, с цел да достави филантропична помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР