Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк,

...
Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк,
Коментари Харесай

Руските сили напредват към центъра на Северодонецк, ситуацията се усложнява

Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк, подложен на обстрел от седмици. Там по улиците се водят боеве и "ситуацията е доста комплицирана и тежка ", съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, представен от Франс прес.
Според него двама души са били ранени в понеделник, когато колата им е била подложена на обстрел. Те са на несъмнено място. Трима медици са оповестени за изчезнали, добави губернаторът.
"Инфраструктурата на Северодонецк е унищожена, 60% от жилищния фонд не може да бъде възобновен ", акцентира Гайдай. Той предизвести, че пътят сред Северодонецк и прилежащият град Лисичанск е прекомерно рисков за евакуацията на цивилни и за превозване на филантропична помощ.
Двата града са ситуирани на над 80 км източно от Краматорск, който стана административен център на украинската област Донбас, откакто през 2014 година подкрепяните от Москва сепаратисти завзеха източната част на въгледобивния район.
Северодонецк, град със 100 000 души население преди съветската инвазия в Украйна, беше подложен на артилерийски обстрел от седмици от съветската войска и проруските сепаратисти, които се бият на нейна страна. Загинаха десетки цивилни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР