Руските сили нанесоха въздушен удар срещу военна база край Яворов

...
Руските сили нанесоха въздушен удар срещу военна база край Яворов
Коментари Харесай

Руски въздушен удар е извършен срещу военна база в Яворов

Руските сили нанесоха въздушен удар против военна база край Яворов в Западна Украйна, покрай полската граница. Това заяви през днешния ден военното ръководство във Лвовска област, представено от Франс прес и Ройтерс.

" Окупаторите нанесоха въздушен удар по Международния център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. По предварителни данни те са изстреляли осем ракети ", уточни в изказване ръководството.

" По първични сведения няма починали, само че се ревизира информация за съществуването на ранени ", сподели Антон Миронович, представител на Академията на сухопътните войски на украинските въоръжени сили, представен от организация Интерфакс Украйна, предава и Българска телеграфна агенция.

Базата, която се намира на по-малко от 25 км от границата с Полша, е една от най-големите в Украйна и най-голямата в западната част на страната. Там се провеждат множеството военни учения на Украйна със страни от НАТО, отбелязва Ройтерс.

Междувременно кметът на различен град в Западна Украйна - Ивано-Франковск, на към 100 км от Лвов - заяви за нанесен рано тази заран въздушен удар по летището на града, показва Агенция Франс Прес.

Въздушни удари е имало и в Мариопул, като са потърпевши жилищни здания.

" Експлозиите тази заран се дължат на удар против летището. В момента откриваме обстоятелствата ", написа в страницата си във Facebook кметът Руслан Марцинков.

По-рано през днешния ден украинският новинарски портал " Киив индипендънт " (Kyiv Independent), представен от ДПА, заяви, че Лвов, който се намира на към 70 км от полската граница, е бил изумен от няколко ракети. " Множество детонации са чути във Лвов и Херсон и има известия, че Лвов е подложен на съветско ракетно нахлуване ", уточни медията.

Репортер на ДПА в полския град Пшемисъл сподели, че детонациите са били чути и в Полша.

 Снимка: БТА/AP

Бежанци от Украйна катастрофираха в Италия

Автобус с към 50 бежанци от Украйна се е преобърнал на автомагистрала в Северна Италия, при което е умрял един пасажер. Няколко души са ранени, само че никой от тях не е потърпевш съществено, заяви италианското държавно радио, представено от АП.

Радио РАИ посочи, че е починала една жена, а останалите пътуващи са били сполучливо евакуирани. Катастрофата е станала рано тази заран покрай град Форли в област Емилия-Романя. За момента не е ясно в каква посока е пътувал рейсът.

Около 35 000 украински бежанци са влезнали в Италия от началото на съветското навлизане в Украйна, като множеството от тях са минали през североизточната граница със Словения.

Област Емилия-Романя, която граничи с Адриатическо море, е дала заслон до момента на към 7000 бежанци.

Чужденци, измежду които и българи, са евакуирани от Херсонска област

Над 140 чужденци, в това число от България, Съединените щати, Индия и Виетнам, са били евакуирани от украинската Херсонска област на окупирания от Русия Кримски полуостров, заяви през днешния ден съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Чуждите жители са пристигнали с рейсове в град Армянск тази заран. Общо 141 души са били евакуирани от съветски военни.

Евакуацията на искащи да изоставен Украйна чужденци е била проведена по молба на съответните посолства, посочи съветското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР