Руските сили методично изпълняват плановете си за освобождение на двата

...
Руските сили методично изпълняват плановете си за освобождение на двата
Коментари Харесай

Шойгу: Русия е методична с плана си в Източна Украйна

Руските сили " методично извършват " проектите си за " избавление " на двата следени от сепаратисти райони в Източна Украйна , сподели министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, представен от Ройтерс.

Той съобщи, че Западът, въоръжавайки Украйна, прави всичко допустимо, с цел да " удължи военната интервенция на Москва. "

Донбас, произвеждащ въглища и стомана, е фокус на съветската акция за дестабилизиране на Украйна още от 2014 година, когато Кремъл употребява подставени лица, с цел да сътвори сепаратистки " национални републики " в Луганск и Донецк, напомня Ройтерс.

" Планът за освобождението на Донецката и Луганската национални републики се извършва методично ", сподели Шойгу на среща със чиновници на защитата, представен от организация РИА Новости.

Западните страни дадоха на Украйна военно съоръжение на стойност милиарди долари, като единствено Съединените щати предоставиха помощ на стойност над 2,5 милиарда $.

" Съединените щати и западните страни, които те управляват, вършат всичко допустимо, с цел да удължат специфичната военна интервенция колкото е допустимо повече ", сподели Шойгу.

" Увеличаващият се размер на задграничните оръжейни доставки ясно показва желанията им да предизвикат режима в Киев да се бие до " последния украинец " ".

Шойгу, който е един от най-приближените до президента Владимир Путин, е, откогато Русия започва военната атака в Украйна, което Москва назовава " специфична военна интервенция ". Миналия месец бе казано, че това е по този начин, тъй като

" Действията на нашите сили и качеството на употребяваното въоръжение още един път демонстрират, че целта, подложен от нашето военно и политическо управление за създаване на съветските въоръжени сили, е верен ", сподели Шойгу.

Припомняме, че преди съветската инвазия в Украйна Сергей Шойгу бе виждан постоянно към съветския президент Владимир Путин. Двамата бяха показвани по какъв начин прекарват дружно почивни дни в Сибир и по какъв начин карат високопроходим автомобил в тайгата. Шойгу е измежду хората, считани за вероятни наследници на Путин.
 Русия: Първи стадий от интервенцията - изпълнен, Военновъздушни сили и Военноморски сили на Украйна са отстранени
Русия: Първи стадий от интервенцията - изпълнен, Военновъздушни сили и Военноморски сили на Украйна са отстранени

Москва насочва напъните си към освобождението на Донбас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР