Руските разследващи работят по инцидента със самолета на основателя на

...
Руските разследващи работят по инцидента със самолета на основателя на
Коментари Харесай

САЩ: Самолетът на Пригожин може да е свален с ракета Земя-Въздух

Руските проверяващи работят по случая със самолета на създателя на частната военна формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който се разруши по здрач в сряда. Власти обявиха, че Евгений Пригожин и дясната му ръка Дмитрий Уткин, са измежду 10-те души, пътували с частния аероплан, който се разруши северно от Москва, и че няма оживели при злополуката.

Телата са мощно обгорени и ще би трябвало да бъдат разпознати посредством ДНК-тестове. Самият Пригожин също не е разпознат, само че на мястото е открит телефонът му, твърди човек от Вагнер.

В същото време Съединени американски щати считат, че самолетът, в който се твърди, че е пътувал Пригожин, евентуално е бил свален с ракета Земя-въздух, изстреляна от съветска територия. Това съобщи Ройтерс, като се базира на свои източници от американското държавно управление, поискали анонимност. Те са подчертали, че това е предварителна оценка и че информацията по случая към момента се проучва. 

Използвайки данни от сателитни изображения, Скайнюз са разпознали голям брой въздушни бази и противовъздушни военни елементи по маршрута, по който е летял самолетът. По разказаният маршрут са ситуирани две зенитно-ракетни бригади. Има и 4 въздушни бази, където се намират военни самолети и хеликоптери. Една от тях, авиобаза  " Хотилово ", е единствено на към 13 км от мястото на самолетната злополука. Самолетът е летял също покрай резиденцията на Владимир Путин във Валдай, където също са ситуирани ракети земя-въздух. Свидетелите на злополуката в съветската Тверска област описват, че са чули 2 гърмежа.
Вероятно някои са чули два гърмежа, само че ние чухме рухването и по-късно се подвигна пушек, и нищо друго. Видяхме, че колите на службата за незабавна помощ са се появили доста бързо. Полицията пристигна незабавно, а по-късно пожарните коли и всички останали започнаха да идват една по една.
Николай Худоногов, локален гражданин

Друга жена споделя, че е видяла аероплан, който се взривил в небето и е почнал да пада надолу. И прибавя, че нещо сякаш се откъснало от него във въздуха и е почнал да се спуска надолу.

Основателят на военната компания " Вагнер " и още шестима пасажери са били в частния аероплан, който се разруши в сряда половин част след излитането си от Москва, с екипаж от трима души, съгласно съветската работа за гражданска авиация.

Спасителите откриха 10 тела, а съветските медии се позоваха на анонимни източници във „ Вагнер “, които обявиха, че Пригожин е мъртъв. Официално удостоверение от съветските управляващи обаче няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР