Руските полицаи вече няма да имат право да спират съдии,

...
Руските полицаи вече няма да имат право да спират съдии,
Коментари Харесай

Анархия: В Русия си приеха закон според който съдиите могат да шофират пияни

Руските служители на реда към този момент няма да имат право да стопират съдии, които правят пътни нарушавания, даже и когато става дума за шофиране в нетрезво положение. Това стана допустимо посредством смяна на правилника за придвижване по пътищата, влезнала в действие през днешния ден, съобщи Франс прес.
Променените правила бяха оповестени в Държавен вестник. Те не разрешават на пътната полиция да лишава шофьорските книжки на съдии, да ги подлага на проби за инспекция на съществуването на алкохол в организма или да им сформира акт при положение на пътно нарушаване.

За пътните служители на реда остава единствено една опция да ползват закона - да изготвят отчет за осъщественото нарушаване от съдията, който след това ще бъде предаден на министерството на правораздаването.

Досега сходен режим съществуваше единствено за прокурорите. Той бе на първо място предопределен да попречи на полицията да упражнява напън над тях, изясни съветската генерална прокуратура, която бе основател на тази мярка.

Законодателството във връзка с водачите, шофиращи в нетрезво положение, наскоро бе затегнато в Русия. За водачите, провокирали злополука със гибел под въздействие на алкохола, към този момент се планува минимална присъда от две години затвор, отбелязва Франс прес.

В Русия всяка година при произшествия умират към 20 000 души. Страната е на едно от първите места в света по смъртност по пътищата - нещо, което по-конкретно се дължи на шофирането в нетрезво положение, само че и на неприятната пътна инфраструктура и неспазването на разпоредбите за придвижване, показва Франс прес.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР