Руските подразделения на някои чуждестранни банки, като Citigroup и Raiffeisen

...
Руските подразделения на някои чуждестранни банки, като Citigroup и Raiffeisen
Коментари Харесай

Ето защо западните банки наемат нови служители в Русия

Руските подразделения на някои задгранични банки, като Citigroup и Raiffeisen Bank International, започнаха да търсят личен състав, откакто съветските управляващи взеха решение да блокират излизането им от страната. Това описаха пред " Ройтерс " източници от промишлеността и HR специалисти от компании за набиране на личен състав.

Ходът на Русия да изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари накара западните банки в Москва да отстранен задграничните жители от високите постове и да проучат способи за излизане на целия им бизнес от съветския пазар. Ескалиращите наказания обаче ограничиха опциите им.

" Газпром " и още 43 съветски компании и олигарси търсят избавление в Турция

На този декор Централната банка на Русия се опълчи на вътрешните апели да поеме ръководството на локалния бизнес на задграничните банки.

Чуждестранните банки съставляват 11% от общия съветски банков капитал в края на 2021 година, демонстрират последните данни на Руската централна банка. Финансовата институция съобщи, че третира звената на задграничните банки еднообразно с локалните играчи, изключително във връзка с регулирането.

Миналата седмица заместник-министърът на финансите Алексей Моисеев съобщи, че Русия ще блокира продажбата на съветския бизнес на задграничните банки, до момента в който съветските банки в чужбина не могат да действат обикновено.

В резултат на това изказване задграничните банки започнаха да се пробват да запълнят свободни работни места, които се отвориха.
 Външният министър на Турция предложения глобените олигарси на
Външният министър на Турция предложения глобените олигарси на " туризъм и за вложения " в страната

Две яхти на Абрамович са били видяни в крайбрежните води на Турция

Един от източниците обяснил, че задграничните банки са почнали да наемат хора, точно откакто са разбрали, че няма да могат елементарно да изоставен Русия.

От април до юни банките с задгранични корени имаха доста малко свободни позиции в Русия, само че през юли обстановката се промени, описа чиновник в една от най-големите съветски компании за набиране на личен състав.

Raiffeisen Bank, да вземем за пример разгласи 276 свободни работни места в Русия през юли, а Citi търси претенденти за запълване на 84 свободни позиции в Русия.

" Вакантните позиции, които се отвориха, са свързани с обстоятелството, че доста чиновници напуснаха Русия след 24 февруари. Те просто се подадоха оставка и избягаха от страната. Така че има свободни позиции, които би трябвало да бъдат запълнени ", сподели източникът.

В средата на юли съветското отделение на австрийската банкова група Raiffeisen Bank International търсеше управител в Москва, който да обслужва корпоративни клиенти.

Citibank Russia, част от Citigroup, търси кредитен специалист с месечен приход до 200 000 рубли (3609 долара) и младши специалист с месечна заплата от 85 000 рубли.
 Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не
Игра на наказания: Ето за какво Западът щади някои съветски олигарси, а други не

Отговорът е композиция от политически, стопански и геостратегически съображения

Руският бизнес на италианската банкова група Intesa Sanpaolo търси специалисти в обслужването на клиенти, както и в разплащанията в задгранична валута, демонстрират онлайн разгласи за работа.

UniCredit Bank Russia, част от UniCredit Group, която търси покупател за съветския си бизнес, има 10 свободни позиции, свързани с ИТ, съгласно уеб страницата hh.ru.

През април френската банка Societe Generale стана първият задграничен заемодател, който напусна Русия след началото на войната в Украйна, като продаде подразделението си Rosbank на Interros Capital, компания, обвързвана с съветския олигарх Владимир Потанин.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР