Руските петролни рафинерии са намалили производството на бензин през последната

...
Руските петролни рафинерии са намалили производството на бензин през последната
Коментари Харесай

Официално: Производството на бензин в Русия се е свило с 12% след украинските атаки 

Руските петролни рафинерии са понижили производството на бензин през последната седмица на март с 12% по отношение на междинната стойност за февруари, съгласно данни на Росстат. 

Това се дължи на повредите в някои от инсталациите, породени от офанзивите с дронове. Вътрешният пазар обаче към момента не е забелязал дефицита заради зареждането му с горива от запасите, както и внезапното нарастване на вноса от Беларус, написа Комерсант.

Според данните на статистиката, производството на бензин в Руската федерация през последната седмица на март възлиза на 110,7 хиляди тона дневно, намалявайки с 12% по отношение на среднодневната стойност през февруари. Производството на дизелово гориво понижава с 3,5%, до 231 хиляди тона дневно.

След украинските офанзиви с дронове инсталациите за първична преправка в петролната рафинерия в Рязан (AT-6 и AVT-4), петролната рафинерия в Куйбишев (AVT-4 и AVT-5), петролната рафинерия в Сизран (AVT-6) и петролната рафинерия в Нижни Новгород (AVT-6) бяха затворени.

Преди два дни пък породи щета в Астраханския газопреработвателен цех, само че от там възнамеряват да възобновят производството на бензин през днешния ден или на следващия ден.

Очаква се множеството от развалените съоръжения да се върнат в употреба през април-май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР