Руските Первый канал, Россия 1 и НТВ в сутрешните новини

...
Руските Первый канал, Россия 1 и НТВ в сутрешните новини
Коментари Харесай

Руските телевизии не отразиха Оскарите

Руските " Первый канал ", " Россия 1 " и НТВ в утринните вести въобще не загатнаха церемонията по връчването на премиите и това се прави втора поредна година освен поради обстоятелството, че един от спечелилите е украинският филм за войната " 20 дни в Мариупол ". В същото време " Первый канал " и НТВ приказваха за други кино вести - оповестиха министър председателите на пропагандни сериали за събитията от 2014 година в Украйна - " Преведете ме през Майдана " и " 10 дни до пролетта ".

Държавната организация РИА " Новости " заяви за Оскарите и за " 20 дни в Мариупол ", съветски издания като " Комерсант " даже пуснаха обособени вести за успеха на украинския филм. Миналата година, когато " Навални " с присъединяване на Христо Грозев бе разгласен за най-хубавия документален филм, федералните телевизионни канали също подцениха събитието.

Бившият президент Дмитрий Медведев написа, че " тези си раздават Оскари ", и добави с пропаганден жар: " Трябва да се върви напред, да се снима за войната. Разбира се, хората се боят да не създадат нещо подправено по свещени тематики. За войната не трябва да се снима примитивно, просташко и лъскаво. Но би трябвало да се снима! Да се снима за нашите герои, да се възвеличават техните подвизи. Да се снимат документални и игрални филми. Да се снима, с цел да се знае и помни. Време е. Настъпи моментът. "

На фотографията: Режисьорът на 20 дни в Мариупол приема статуетката 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР