Руските окупатори се готвят за боеве в окупирания Херсон и

...
Руските окупатори се готвят за боеве в окупирания Херсон и
Коментари Харесай

Гуменюк: Окупаторите имитират отстъпление от Херсон, готвят улични боеве

Руските окупатори се готвят за боеве в окупирания Херсон и може да приготвят провокации в града. Това съобщи пресаташето на Оперативното командване   " Юг " на украинските сили за защита Наталия Гуменюк.

По думите й, окупаторите се готвят за улични боеве. Те се преобличат в цивилни облекла и имитират конфликти сред жителите на града. Същевременно те по всевъзможни способи се пробват да основат симулативност, че напущат Херсон.

По-рано беше обявено, че съветският байрак е липсващ от постройката на Херсонската регионална администрация. Това породи шеговити мнения,  че руснаците приготвят още един „ жест на благосклонност “ под формата на бягство от града.

Гуменюк обаче допусна, че изгубването на съветския трибагреник може да е част от проект на окупаторите.   

" Това е провокация, с цел да се сътвори усещане, че обитаемоте места са напуснати и че влизането в тях е безвредно. Но предвид на това, че се готвят за улични боеве и съдейки по това по какъв начин разполагат своите подразделения, разбираме, че това е планувана тактичност. Да не бързаме да се радваме, би трябвало да сме наясно, че хибридната война допуска и такива подвеждащи информации. " – разясни тя.

Вчера беше обявено, че локалната окупационна администрация се е евакуирала в град Скадовск, който се намира на към 100 километра в югоизточна посока.   

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР