Руските окупатори са разположили оборудване с експлозиви в близост до

...
Руските окупатори са разположили оборудване с експлозиви в близост до
Коментари Харесай

Никога не е било по-страшно: Руснаците са минирали 4 реактора и охлаждащото езеро на Запорожката АЕЦ

Руските окупатори са разположили съоръжение с експлозиви наоколо до 4 от общо 6-те енергоблока на Запорожката атомна електроцентрала. Русия е приключила подготовката на терористичен акт, заяви украинското разузнаване.

В изявление за английска медия началникът на службата генерал-майор Кирило Буданов съобщи, че нуклеарните реактори без изстудяване могат да се разтопят в интервал от 10 часа до 14 дни, заяви пресслужбата на разследващата работа, представена от

Повишаването на напрежението по електропроводите към централата от страна на руснаците също може да докара до повреда.

" Планът за терористичен акт против Запорожката атомна електроцентрала е детайлно създаден и утвърден. Те могат да употребяват механически средства, с цел да ускорят злополуката ", съобщи Буданов.

Ръководителят на Главно ръководство на разузнаването към украинското Министерство на защитата уточни, че е миниран Запорожкия охлаждащ водоем от съветските войски, а също по този начин съобщи, че окупаторите са сложили съоръжение, натоварено с експлозиви, наоколо до 4 от 6-те енергоблока на централата.

" Ситуацията в никакъв случай не е била толкоз сериозна, колкото е в този момент ", акцентира Буданов.

Русия може да извърши терористична офанзива, в случай че бъде победена на левия бряг на река Днепър. Русия преглежда основаването на зоната на нуклеарното злополучие като спирачка за по-нататъшното напредване на ВСУ, изясни Буданов.

В същото време съгласно неговата оценка съществува риск Руската федерация да извърши офанзива против Запорожката АЕЦ с приключване на радиация като " превантивна мярка " за прекъсване на контранастъплението на украинските въоръжени сили и заледяване на фронтовата линия в настоящия ѝ тип.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР