Руските наемници в Украйна имат частни щурмови самолети, със собствена

...
Руските наемници в Украйна имат частни щурмови самолети, със собствена
Коментари Харесай

Близък до Ходорковски канал: Частни наемници воюват за Русия в Украйна със собствени самолети -

Руските наемници в Украйна имат частни щурмови самолети, със лична авиация е и частната военна компания „ Вагнер “, която към този момент е претърпяла загуба на авиационна техника в региона на Попасна в Донбас, заяви свързваният с Михаил Ходорковски Телеграм канал „ Можем да разбираем “.

Преди да стигне до заключения за съществуването на частна авиация, която се бори против Украйна, кореспондентът на „ Можем да разбираем “ е анализирал известията за гибелта на двама високопоставени военни, взели участие в украинските борби в редиците на ЧВК Вагнер. Първо публицистите съумяха да потвърдят гибелта на пенсионирания съветски военачалник от авиацията Канамат Боташев край Попасная на 22 май. Тогава ръководен от него СУ-25 беше свален от ракета Stinger. " Този човек, който в предишното е бил съден за военни провинения и е бил заставен да подаде оставка. Служил като пълководец на полк и в действителност е считан за ас ", изяснява Виктор Ягун, заместник-началник на СБУ (2014 година -2015 г.).

Справка на OFFNews в новинарските масиви демонстрира, че името на Боташев се появява към злополуката на съветски изтребител Су-27УБ през лятото на 2012 година по време на авиационно-тактически учения. Ръководител на ученията е военачалник Канамат Боташев, тогава пълководец на 7000-ата авиобаза, отделение 23326-2. Сутринта на 27 юни е трябвало да излети Су-27УБ от частта на Боташев, а зад щурвала е трябвало да бъде полк. Евгений Олейников. Командирът Боташев обаче внася промени в летния състав и без да има допуск за полет, без да е минал медицински обзор и в нарушавания на всички правила генералът подвига самолета на летище Бесовец. Офицерът, който до този миг имал опит с фронтови СУ-24М почнал да извършва фигури от висшия пилотаж и при маневри за фигурата " Камбана " вследствие на неточности изтребителят стартира да пада. На 500 метра височина Боташев катапултирал, само че изгубил самолета. Това е повода да го изхвърлят от армията под формата на пенсиониране, да го осъдят на 4 години условно. Инцидентът не му е попречил да стартира работа за " Вагнер ", а след 24 февруари да се бори в Украйна. Бившият войник от " Вагнер " Марат Габидуллин удостоверява пред Новая газета, че военни от частната компания се борят в Украйна.

" Настоящее время " разгласява цена с хипотетичните хонорари на частните водачи на щурмови самолети в частната компания. Твърди се, че през 2021 година заплатата за командировка в Сирия е била 150 хиляди рубли, ок. 2200 $ на месец, 195 хиляди рубли за работа в Либия и 240 хиляди за Централна Африка. За тези пари бойците на ЧВК " Вагнер " са подготвени да се бият в най-рисковите зони и в това време да извършват задания, с които клиентът им не желае да се свързва. " В някои случаи те са стигнали до такава степен, че употребяват наемници по метод, който опонира на всички морални правила и правила. Западните страни към момента не са стигнали до такава степен. "  - споделя някогашният наемник Габидуллин. 

Преди седмица ВСУ заяви, че Украйна е унищожила аероплан, ръководен от Канамат Боташев, този път летецът не съумял да катапултира. Десет дни преди свалянето на Боташев украинците обезвредиха в същия районпенсионирания полковник от Беларус Николай Марков.

За Марков се знае, че все още на гибелта си е бил на 63 години и също е пилотирал СУ-25, като дружно с Боташев е воювал като войник от ЧВК. Това твърди беларуското издание на Flagpole. Украинският боен наблюдаващ Анатолий Щефан е намерил доказателства за гибелта на Марков във конгреси за съветската авиация. Според тези данни украинци са свалили Марков със зенитна ракета С-125 Печора. Руската страна не разяснява гибелта на беларуския водач, само че публицисти са разбрали, че починалият постоянно е летял с търговски полети в Африка, където оперира ЧВК Вагнер.

Съществуването на лична авиация на съветските наемници беше индиректно доказано на 10 май в телеграмния канал „ Reverse side of medal “, който отразява присъединяване на съветски ЧВК в интервенции по целия свят. По думите на създателите на този интернет запас „ въпреки всичко се появиха клюки появяването над Попасна на авиация с нетрадиционна за съветските Върховен касационен съд и украинските Военновъздушни сили маркировка. По света има наклонност за каршеринг (споделяне на автомобили), а „ оркестърът “ (както се назовават наемниците от групата Вагнер) от дълго време употребява шерването на самолети, който е в тематиката, знае. “

Според Медиазона към 20 май минимум 31 военни водачи са починали по време на борбите за Донбас от Руска страна.
Това не е първото споменаване на ЧВК Вагнер в известията за загуби в авиацията: през 2020 година американските медии оповестиха, че ЧВК Вагнер е изгубила два изтребителя МИГ-29 в Либия, само че съветската страна отхвърли това.

Каналът „ Можем да разбираем “ разгласява вести от рускоезичното пространство и до септември 2021 година се споделяше „ Отворени медии “ и публикуваше вести от едноименния естонски уебсайт. Сайтът беше благосъстоятелност на естонската компания Open press OÜ, учредена през 2017 година от английската Hanover 16 Limited, която пък, по данни на Регистрационната камара на Англия принадлежи на Михаил Ходорковски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР