Руските медии, позовавайки се на местни медии, съобщиха за експлозии

...
Руските медии, позовавайки се на местни медии, съобщиха за експлозии
Коментари Харесай

Отново взривове в руската ВВС база в град Енгелс

Руските медии, базирайки се на локални медии, оповестиха за детонации наоколо до летище в град Енгелс (Саратовска област). Там е основана стратегическата авиация с отдалечен обхват на деяние.

Нейните бомбардировачи изстрелват крилати ракети по Украйна от огромни дистанции.

След гърмежите на стратегическо летище в Енгелс, Руска федерация, през нощта на 26 декември локалните управляващи описаха за случая и опровергаха слуховете в пресата за евакуация от града. Междувременно в интернет се разгласяват известия за смъртните случаи на летището и за развалените самолети.

Това заяви в обществените медии губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин.

В жилищните квартали на града не е имало изключителни обстановки и " няма безусловно никаква опасност за жителите ", нито вреди по гражданската инфраструктура, уточни Роман Бусаргин.

Що се отнася до обстановката с детонациите на самото летище, където се намират стратегическите бомбардировачи Ту-95 и Ту-160, служителят не разкри детайлности за следствията, като съобщи, че оборудването към момента се ревизира.

" Информацията за случая във военното оборудване се ревизира от правоохранителните органи ", сподели Бусаргин.

По-рано тази нощ в интернет бяха публикувани видеозаписи на две детонации в съветската военновъздушна база в Енгелс. Руската осведомителна организация " База ", базирайки се на локални поданици, написа, че са се чули сирени за въздушно нахлуване и детонация.

Междувременно съветските канали в Telegram оповестяват, че при нападението на летището в Енгелс са починали трима души, а други четирима са ранени. Освен това се оповестява за развалени самолети.

Самото летище Енгелс се намира на стотици километри от украинската граница. Русия употребява, наред с другото, стратегическата авиация от това оборудване за нанасяне на масирани ракетни удари.

Руското министерство на защитата съобщи тогава, че ударът е бил нанесен от безпилотни летателни апарати, въпреки че тази версия е съмнителна, тъй като Военновъздушни сили базата се намира на 700 км. от границата. Украинските управляващи, както нормално при саботажи надълбоко зад съветските линии, не признават категорично присъединяване си.

Припомняме ви, че на 25 декември имаше детонации наоколо до летище Халино в съветската Курска област.

В средата на декември журналистът Петър Козлов цитира свои източници, които оповестяват за Substack и за англоезичния Moscow Times, че съветският президент Владимир Путин персонално е отменил в последния миг огромната си годишна конференция, откакто военните не са му дали гаранции, че нови офанзиви против военновъздушни бази надълбоко в съветския гръб няма да се повторят тъкмо по време на събитието.

Нова е втората офанзива по летището. На 5 декември съветското министерство на защитата призна за офанзива с дрон против военни летища в Рязанска и Саратовска области сутринта на същия ден. Във вторник неидентифициран дрон нападна летището в Курск, което също се употребява от военните.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР