Руските компании трябва сами да закупят системи за противовъздушна отбрана

...
Руските компании трябва сами да закупят системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

В Русия посъветваха частните компании да си купят ПВО

" Руските компании би трябвало сами да закупят системи за противовъздушна защита (ПВО) за битка с безпилотни самолети, защото средствата на Министерството на защитата са ориентирани към покриване на значими държавни и военни обекти ", сподели Андрей Картаполов, началник на комисията по защита на съветската Държавна дума, представен от Moscow Times.  " Има относително евтини средства за битка с безпилотни летателни апарати, които всяка уважаваща себе си корпорация може да закупи и сложи ", изясни той.

Според Картаполов регионите, в които е ситуирана съветската Противовъздушна отбрана, са известни както на разузнаването на НАТО, по този начин и на украинската войска.  " Те приблизително знаят къде се намират нашите системи за противовъздушна защита и е изцяло допустимо да пуснат дрон по маршрут, който да заобиколи зоните за противовъздушна защита ", означи Картаполов.

Изявлението му идва дни след най-масираната атака с дронове в няколко области в Русия. Почти всеки ден през миналата седмица имаше най-малко една офанзива с дрон на съветска територия.

В понеделник вечерта три дрона паднаха или са били свалени в Белгород, още един - в Брянска област. През нощта вследствие на удар с дрон се стигна до взрив в нефтобазата в Туапс, а още един уред падна в Адигея. Във вторник се появи информация, че близо до газокомпресорната станция в Коломенския регион на Московска област е паднал още един дрон. А въздушното пространство над Санкт Петербург бе затворено известно време поради незнаен летящ обект. Различни източници оповестиха, че военните са предали в " Единната система за организация на въздушното придвижване " условният сигнал " Килим ", който значи опит за секване на въздушната държавна граница на Русия. След този сигнал всички цивилен самолети би трябвало да изоставен неотложно региона или да се приземят. По-късно министерството на защитата на Русия съобщи, че е провело подготовка по " взаимоотношение с гражданските органи на ръководство на въздушното придвижване " и че във въздуха са били вдигнати изтребители. То не удостоверява дали във въздушното пространство е имало някакъв незнаен обект.

В сряда прокремълски военни репортери оповестиха за удар с дрон по военното летище в Ейск. Според Телеграм канала " Рибар ” дрон Ту-141 е паднал до пистата, без да повреди самолетите. Местните поданици са чули два мощни гърмежа, но управляващите обявиха, че в града са се провеждали учения. Два дни по-късно обаче 6 изтребителя Су-34 изчезнаха от летището, съобщи Радио Свобода, базирайки се на фотоси на летището в социалните мрежи от 15 февруари и след пожара на 2 март, както и от полигона за противовъздушна защита наоколо до летището, написа " Сега ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР