Руските компании Роснефт и Газпром нефт през предходните няколко седмици

...
Руските компании Роснефт и Газпром нефт през предходните няколко седмици
Коментари Харесай

Bloomberg: Все повече танкери с руски петрол се отправят към Азия

Руските компании " Роснефт " и " Газпром петрол " през предходните няколко седмици резервират от ден на ден танкери, благосъстоятелност на " Совкомфлот ", с цел да доставят съветски нефт на купувачи в Азия. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на свои източници и на данни за доставките с танкери.

Съгласно данните, " Роснефт " все по-често прави доставки на нефт Urals с танкери на " Совкомфлот " до купувачи на Западното крайбрежие на Индия, където в действителност се намират частната петролна нефтопреработвателна компания (рафинерия) Nayara Energy и промишленият холдинг Reliance Industries Limited.

Според източници на организацията, част от танкерите, доставени от " Роснефт " за Индия, в началото са били предопределени за други купувачи, само че са били пренасочени към Азия след въвеждането на антируските наказания.

По данни на Bloomberg, 9 танкера на " Совкомфлот " към този момент са доставили или са в развой на доставка на нефт за Индия от началото на 2022 година, до момента в който през предходната година не е имало такива доставки от " Газпром петрол ". Освен това, най-малко един петролен танкер се е отправил към Китай.

Групата компании " Совкомфлот " е измежду международните водачи при превоз по вода на енергоносители (втечнен газ, нефт и производните им). Компанията взе участие в обслужването на крупни индустриални планове в Русия и чужбина: " Сахалин-1 ", " Сахалин-2 ", " Варандей ", " Ямал " (втечнен газ), Tangguh (Индонезия) и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР