Руските клубове няма да играят в Шампионската лига през следващия

...
Руските клубове няма да играят в Шампионската лига през следващия
Коментари Харесай

УЕФА тотално зачеркна руския футбол - изхвърли ги отвсякъде

Руските клубове няма да играят в Шампионската лига през идващия сезон, реши през днешния ден УЕФА. Причината за наказването е съветската военна инвазия в Украйна. Руските тимове са извадени и от другите шампионати на европейската футболна централа - Лига Европа и Лига на конференциите. Санкцията важи за женската Шампионска лига.

Руският народен тим няма да бъде позволен до присъединяване в Лигата на нациите това лято. Русия трябваше да изиграе шест мача в група 2 на лига В, само че отборът ще бъде подложен на последно място в групата и ще изпадне в долната лига.

В същото време кандидатурите на страната за домакинство на Евро 2028 и Евро 2032 са оповестени за невалидни. Това значи, че семейството на двата шампионата ще си оспорват три кандидатури - Великобритания/Ирландия, Турция и Италия.

Наказанието от УЕФА визира още младежките национални тимове на Русия , както и мъжките и женските отбори по футзал. Няколко дни след началото на войната в Украйна Русия бе извадена от присъединяване в баражите за Мондиал 2022.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР