Руските железници (РЖД) ще продължат да развиват високоскоростната железопътна система

...
Руските железници (РЖД) ще продължат да развиват високоскоростната железопътна система
Коментари Харесай

Русия планира мащабно разширяване на високоскоростния железопътен транспорт

Руските железници (РЖД) ще продължат да развиват високоскоростната железопътна система на страната и имат намерение да изградят три нови огромни линии в близко бъдеще, разкри ръководителят на компанията Олег Белозеров.

По думите на Белозеров в кратковременен проект компанията възнамерява да построи нови трасета, свързващи Москва със Санкт Петербург, Казан и Ростов на Дон.

" В момента се намираме в заключителния стадий на разискванията. Министър-председателят е подготвен да организира среща. Строителството ще бъде финансирано посредством публично-частно партньорство... " Белозеров съобщи в изявление за телевизионния канал " Култура ".

Високоскоростните железници разрешават на влаковете да се движат доста по-бързо (с 200-400 км/ч) от обичайните железници.

Понастоящем Руските железници експлоатират високоскоростни влакове, наречени " Сапсан ", сред Москва и Санкт Петербург с оптималната скорост от 250 км/ч. Понастоящем пътуването лишава малко по-малко от четири часа, само че съгласно Белозеров новият маршрут ще редуцира времето за пътешестване на половина.

Отдавна има проекти за нова високоскоростна железопътна линия сред Москва и Казан, който е петият по величина град в Русия и столица на Татарстан. Пътуването с дължина 770 км може да бъде доста кратко от сегашните 12 часа до единствено три часа и половина.

По-рано Китай изрази интерес към финансирането на съветския план, защото счита маршрута Москва-Казан освен за инвестиция, само че и за метод за по-нататъшно подсилване на връзките и търговията сред двете страни.

Понастоящем пътуването с трен сред Москва и Ростов на Дон в Южна Русия лишава към 15 часа.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР