Руските и беларуските знамена бяха забранени от тенис турнира Australian

...
Руските и беларуските знамена бяха забранени от тенис турнира Australian
Коментари Харесай

Откритото първенство на Австралия забрани руските и беларуските знамена

Руските и беларуските флагове бяха неразрешени от тенис шампионата Australian Open след случай край корта, оповестява БиБиСи.

Първоначално на феновете беше позволено да внасят знамената в парка на Мелбърн, при изискване че не предизвикват разстройване. Но уредниците анулираха това решение, откакто почитателите развяха съветски байрак по време на мач сред украинката Катерина Байндъл и рускинята Камила Рахимова.

Украински почитатели извикали полиция, тъй като съветски ентусиасти се подигравали на Катерина Байндъл.

Забраната влезе в действие незабавно. Забраната идва, откакто украинската тенисистка Марта Костюк посояи, че няма да се ръкува с съперници от Русия и Беларус, които съгласно нея не са създали задоволително, с цел да осъдят нашествието.

Руски и беларуски спортисти не могат да играят под флаговете на своите страни в няколко спорта, в това число тенис, от началото на нахлуването в Украйна през февруари предходната година . Докато играчи от двете страни се състезават под неутрално бяло знаме по време на Откритото състезание на Австралия, те получиха цялостна възбрана да играят на Уимбълдън през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР