Руските фондови пазари се сринаха заради очакванията за нови санкции

...
Руските фондови пазари се сринаха заради очакванията за нови санкции
Коментари Харесай

Борсите в Русия се сринаха заради очакванията за нови санкции

Руските фондови пазари се сринаха поради упованията за нови наказания серщу Русия, оповестява изданието РБК.

Индексът РТС падна под 1400 пункта, а този на московската борса - под 3400, което е антирекорд за интервала от февруари-март 2021 година насам.

Сривът на показателя на московската борса , който беше предшестван от исторически най-много, се пресмята на над 20% . Тази стойност е значима повратна точка за търгуващите на тържищата, защото се счита, че това е границата на прекосяването към " мечешка " фаза, при която акциите падат внезапно.

Анализаторите означават, че сривът на фондовите пазари се случва при отрицателен геополитически декор след безрезултатните договаряния на Русия със Съединени американски щати и НАТО. Показателите се утежниха още повече след приключването на договарянията сред съветския първи посланик Сергей Лавров и министъра на външните работи на Германия Аналена Бербок - вложителите продължиха да разпродават скъпи бумаги, откакто договарянията не дадоха обнадеждаващи резултати, отбелязва специалистът Елена Кожухова от " Велес Капитал " - една от огромните съветски капиталови компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР