Руските дипломати, които се очаква да присъстват на заседание на

...
Руските дипломати, които се очаква да присъстват на заседание на
Коментари Харесай

Австрия не разрешава на руски депутати да посетят събитие по повод годишнината от войната в Украйна

Руските дипломати, които се чака да участват на съвещание на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) във Виена тази седмица, няма да бъдат позволени до бала, проведен от крайнодясната Австрийска партия на свободата, сподели през днешния ден австрийска министърка, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Визите за руснаците са били издадени особено с цел да могат депутатите да се включат в конференцията на ОССЕ, само че без да посещават други събития, сподели в Брюксел министърката по европейските въпроси и конституцията Каролине Етщадлер.

Министерството на външните работи посочи, че ще обезпечи надзор и ще предприеме дейности при положение на нарушавания и съветската страна е наясно с това, добави още Етщадлер.

Неотдавна присъединяване на съветските политици в парламентарното заседание на ОССЕ беше доста обсъждана тематика.

Имаше съмнения, че руснаците биха могли да участват на така наречен Академичен бал във виенския замък " Хофбург " в петък вечерта, когато е и първата годишнина от нашествието на Москва в Украйна.

Австрийската партия на свободата е считана за другарски настроена към Русия и разкритикува глобите, които Европейски Съюз наложи на страната.

Заради присъединяване на Русия украински депутати споделиха, че ще бойкотират конференцията на ОССЕ, която стартира в четвъртък. Въпреки това те декларират, че желаят да са във Виена, където с останалите сътрудници да обсъдят по какъв начин ОССЕ може да позволи настоящите проблеми.

ОССЕ е учредена през 1995 година и е най-голямата европейска организация за сигурност, само че в нея настъпи безпорядък след нападението на Русия в Украйна. В организацията вземат участие общо 57 страни, като измежду тях са Русия и Беларус.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР