Руските бомбардировачи Ту-22M3 извършиха вчера полети над Балтийско и Норвежко

...
Руските бомбардировачи Ту-22M3 извършиха вчера полети над Балтийско и Норвежко
Коментари Харесай

Американски изтребители ескортираха руски Tу-22M3 над Балтийско море

Руските бомбардировачи Ту-22M3 направиха през вчерашния ден полети над Балтийско и Норвежко море. В избрани стадии от полета им бяха придружавани от изтребители на Съединени американски щати, Белгия, Финландия и Швеция, предадоха през днешния ден от съветското Министерство на защитата. " На 20 септември 2017 година екипажите на стратегическите бомбардировачи Ту-22M3 извършиха планови полети над неутрални води на Балтийско и Норвежко море. Тренировъчните полети на екипажите от стратегическата авиация се правят в сходство с проекта за бойната подготовка през летния интервал за образование на 2017 година ", споделиха от МО на РФ, написа още " Клуб КРИЛЕ ".

Както оповестиха от МО, на разнообразни стадии от маршрута над неутралните води на Балтийско море звеното от два стратегически бомбардировача на Върховен касационен съд на РФ, в продължение на 70 минути, са били придружавани от F-16 на белгийските Военновъздушни сили, от F-18 на Военновъздушни сили на Финландия, F-15 на USAF и JAS-39 Gripen на шведските Военновъздушни сили. Ту-22M3, които направиха полети над неутрални води на Норвежко море, в продължение на 27 минути, бяха придружавани от изтребители F-16 на USAF.

От Министерството на защитата на РФ подчертаха, че полетите с бомбардировачите Ту-22М3 са осъществени в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство, без да се нарушават границите на други страни.

По проекта за подготовка на екипажите от стратегическата авиация постоянно се извършват полети над неутрални води в акваторията на Атлантическия океан, Арктика, Черно море, Тихия океан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР