Руските активи на Renault Group стават държавна собственост, съобщи Министерство

...
Руските активи на Renault Group стават държавна собственост, съобщи Министерство
Коментари Харесай

Путин национализира активите на „Рено“

Руските активи на Renault Group стават държавна благосъстоятелност, заяви Министерство на индустрията и търговията на Руската федерация.

„ Делът на Renault в Avtovaz е предаден в благосъстоятелност на Русия в лицето на „Централния научно-изследователски авто и авто институт“ НАМИ “, се споделя в известие на Министерство на индустрията и търговията.

Заводът на Renault, станал благосъстоятелност на Москва, ще създава коли с марката Москвич, сподели кметът на столицата, Собянин.

Акциите на Renault Russia са трансферирани в Москва, а делът на Renault в Avtovaz – в НАМИ, съгласно формалния телеграмен канал на съветското Министерство на индустрията и търговията.

„Подписаните съглашения плануват прекачване на акциите на Renault Russia на град Москва и на акциите на Avtovaz на страната, представлявана от НАМИ, подчинена на съветското Министерство на индустрията и търговията. В резултат на преводите дяловете в активите ще бъдат разпределени, както следва: 100% от акциите на Renault Russia ще бъдат благосъстоятелност на държавното управление на Москва. 67,69% от Avtovaz ще бъдат трансферирани на Руската федерация, представлявана от NAMI. Останалите акции на Avtovaz ще бъдат непокътнати от Ростех“, се споделя в изказването.

В същото време Avtovaz ще продължи да създава цялата гама коли Лада в заводите.

Източник: Труд
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР