Рускинята Наталия Веселницкая, присъствала на срещата в Тръмп тауър в

...
Рускинята Наталия Веселницкая, присъствала на срещата в Тръмп тауър в
Коментари Харесай

САЩ обвини руска юристка, свързана с Тръмп, за възпрепятстване на правосъдието

Рускинята Наталия Веселницкая, участвала на срещата в " Тръмп тауър " в Ню Йорк през юни 2016 година, която е в центъра на следствието за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, е била упрекната във възпрепятстване на правораздаването по друго дело - за пране на пари. Това разгласи прокуратурата в Манхатън, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Според обвинителния акт адвокатката Веселницкая е дала погрешни показания по делото, завършило с извънсъдебно съглашение. Тя е представлявала компанията под съветски надзор " Привезън холдингс " (Prevezon Holdings Ltd), която през 2017 година се е съгласила да заплати близо 6 милиона $ , с цел да бъде оттеглено обвиняване на федералните управляващи за изпиране на 230 милиона $ укрити налози, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

ТАСС добави, че обвиняването към " Привезън холдингс " е било предявено през септември 2013 година Прокуратурата в Ню Йорк е заподозряла група компании, че легализират средства, откраднати от съветския бюджет, и е поискала конфискация на всички активи на " Привезън холдингс " в Съединени американски щати.

Ако Веселницкая, която в този момент е в Русия, бъде приета за отговорна, може да получи присъда до 10 години затвор, уточни ТАСС.

АП напомни, че Наталия Веселницкая е участвала на срещата през 2016 година сред Доналд Тръмп наследник и зетя на Тръмп Джаред Къшнър. Срещата в " Тръмп тауър " била показана пред Тръмп младши като част от опитите на съветското държавно управление да помогне на предизборната акция на татко му. Синът и зетят на бъдещия президент признаха, че такава среща е имало, само че обявиха, че от нея не е произтекло нищо. А самата Веселницкая тогава съобщи, че е работила по своя персонална самодейност и не е представлявала никое държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР