Руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни

...
Руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни
Коментари Харесай

Русия провежда учения с ядрени подводници и ракети

Руски нуклеарни подводници стартират учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки се придвижват из заснежените гори на Сибир, откакто президентът Владимир Путин подреди, съобщи Асошиейтед прес.

Руският Северен флот съобщи в изказване, че няколко от нуклеарните му подводници вземат участие в учения, целящи да се отработи " маневриране при бурни условия ". В тях ще се включат и няколко бойни кораба, натоварени със отбраната на Колския полуостров, където се намират няколко военноморски бази.

В Иркутски район елементи на съветските стратегически ракетни сили с устройства за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети " Ярс " се придвижват из гори, с цел да отработват скрито разполагане.

Руските въоръжени сили не оповестяват дали ученията са свързани с издаденото в неделя разпореждане на Путин за слагане на нуклеарните сили на страната в специфичен режим на подготвеност. Не е ясно и дали ученията са смяна в естествената подготовка на нуклеарните сили, или дали са блъф.

Последните изказвания на Путин и други съветски представители демонстрират, че Кремъл счита западните наказания за опасност, равностойна на военна експанзия, отбелязва АП. Днес Дмитрий Медведев, заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, отговори на коментар на френския финансов министър Брюно льо Мер, че Европейски Съюз ще стартира тотална икономическа и финансова война против Русия, с думите " Мерете си думите, господа! И не забравяйте, че в историята на човечеството икономическите войни постоянно са се превръщали в същински ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР