Руски военнотранспортен самолет Ил-76 се разби в района на Иваново.

...
Руски военнотранспортен самолет Ил-76 се разби в района на Иваново.
Коментари Харесай

Руски военнотранспортен самолет с 15 души на борда се е разбил

Руски военнотранспортен аероплан Ил-76 се разруши в региона на Иваново. Самолетът с горящия мотор за малко не е съумял да стигне до летището, оставали са му към два километра за полет. Когато водачът разбра, че самолетът няма да може да стигне до летището, той води горящия аероплан надалеч от жилищните домове.

Катастрофата беше доказана от съветското министерство на защитата. Според някои известия разрушилият се аероплан е правил подготвителен полет от летище Северни. Според съветското министерство на защитата на борда е имало 15 души.

Информацията за мястото на самолетната злополуката варира. Според канала Shot Telegram Ил-76 е направил спешно кацане в поле покрай село Подталици. Изданието Baza оповестява, че той се е разрушил при кацане и е паднал на територията на гробище покрай село Богородское, покрай летището.

От Министерството на защитата разясниха самолетната злополука.

Те потвърдиха, че самолетът се е разрушил при политане в региона на Иваново. На борда е имало 15 души: осем членове на екипажа и седем пасажери. Източникът на канала Telegram „ 112 “ заяви за 12 души на борда, нито един от тях, съгласно канала, не е оживял.

Министерството на защитата назова и повода за злополуката на Ил-76. „

Причината за злополуката е пожар в един от моторите по време на политане на самолета “, сподели съветското министерство на защитата. Сега комисия от Главното командване на съветските въздушно-космически сили (ВКС) е изхвърчала на летище Иваново.

Източници на Шот дават детайлности за положението на военния аероплан преди злополуката. Според тях повода за случая е техническа нередовност. Уточнява се, че съвсем незабавно след излитането се е появила димна диря от мотора, след което е станало известно, че самият мотор се е запалил, а по-късно част е паднала от него.


Горящ аероплан в небето над региона на Иваново е сниман на видео, оповестено в канала на Baza Telegram. Според източника видеото е снимано в региона на Пустош-бор. Местни поданици оповестяват за гъст черен пушек в разнообразни региони на Иваново. Самолет със разпален мотор се е опитал да кацне на локално летище, откъдето също излиза мощен пушек.

По-рано различен Ил-76 беше свален от американска ракета

На 24 януари военнотранспортен аероплан Ил-76 на съветското министерство на защитата се разруши в Белгородска област покрай село Яблоново в северната част на Корочански регион, ситуирано на повече от 70 километра от границата с Украйна. Екипажът е съумял да отдалечи тежкотоварния автомобил от жилищни здания. На борда е имало украински военнопленници.

Неназовани американски чиновници признаха, че съветският Ил-76 в действителност е бил свален от създадена в Съединени американски щати зенитно-ракетна система „ Пейтриът “. Това оповестява The New York Times (NYT). Уточнява се също, че комплексът, от който е свален Ил-76, е бил трансфериран в Украйна от европейски сътрудник (конкретната страна не се посочва).

Източник – Lenta.ru/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР