Руски военен кораб агресивно е приближил разрушител на военния флот

...
Руски военен кораб агресивно е приближил разрушител на военния флот
Коментари Харесай

Военен кораб на Русия агресивно приближи разрушител на САЩ в Арабско море

Руски боен транспортен съд нападателно е доближил унищожител на военния флот на Съединени американски щати , до момента в който е оперирал в северната част на Арабско море в четвъртък, пренебрегвайки предизвестията на американския транспортен съд и увеличавайки риска от конфликт. Това оповестиха от военноморските сили на Съединени американски щати, представени от Си Ен Ен.

" В четвъртък, 9 ноември, до момента в който организираше рутинни интервенции в северната част на Арабско море, до USS Farragut нападателно се приближи съветски боен транспортен съд ", се прецизира в изказване на Петия флот на американските военноморски сили, който управлява военноморските интервенции в Близкия изток.

" USS Farragut създаде пет интернационалните морски сигнала за заплаха от конфликт и изиска съветският транспортен съд да промени маршрута си в сходство с интернационалните правила за мореплаване. Руският транспортен съд в началото отхвърли, само че в края на краищата промени курса си ", се прибавя в изказването, като се показва, че " макар че съветският транспортен съд предприе нужните дейности, първичното закъснение в спазването на интернационалните правила, до момента в който прави нападателен метод, усили риска от конфликт ".

Служител на военноморските сили на Съединени американски щати прецизира, че USS Farragut е част от ударната група, водена от самолетоносача USS Harry S. Truman, а на USS Farragut е предоставена задачата да пресреща евентуални противников кораби, с цел да им попречи да се приближат до самолетоносача.

Двама чиновници от американското военно министерство са декларирали, че съветският транспортен съд се е доближил на към 55 метра от американския транспортен съд и че е имало мост за реализирането на връзка сред двата военни кораба.

Инцидентът е последният образец за близка среща сред военните сили на Съединени американски щати и Русия, която американските управляващи дефинираха като рискова и провокативна и идва почти седем месеца след следващия случай в Тихия океан през юни, когато съветски военни кораби се приближиха толкоз покрай американски транспортен съд, който е трябвало да прави спешна маневра, с цел да избегне конфликт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР