Руски въздушнодесантни войски се приземиха рано тази сутрин в източния

...
Руски въздушнодесантни войски се приземиха рано тази сутрин в източния
Коментари Харесай

Украинският град Херсон е под контрола на руските войски, въздушен десант над Харков

Руски въздушнодесантни войски се приземиха рано тази заран в източния украински град Харков , заяви украинската войска, като добави, че незабавно са почнали интензивни престрелки.

" Руски въздушнодесантни войски се приземиха в Харков... и нападнаха локална болница ", обявиха от украинската армията в приложението за известия Telegram. " Продължава битката сред нашествениците и украинците ".

Харков – град с преобладаващо рускоговорящо население се намира в непосредственост до границата с Русия и има население от към 1,4 млн. души.

Той е цел за съветските сили, откогато президентът Владимир Путин стартира инвазия в Украйна предишния четвъртък.

В град Херсон на Черно море, където публични лица потвърдиха, че съветски военни елементи са обкръжили града, съветските сили са поели контрола над железопътната гара и пристанището тази нощ, заяви кметът Игор Колихаев , представен от локалните медии.

В Мариупол, пристанище на Азовско море, повече от 100 души са били ранени от натоварен съветски огън, заяви кметът на града Вадим Бойченко.

В Бородянка, на 50 км от Киев, съветски въздушни удари са унищожили две жилищни здания, заяви заместник-министъра на външните работи на Украйна Емине Джапарова, която показа видео на разрушените здания, в които бушуват пламъци.

Украинското министерство на защитата също съобщи през нощта, че се притеснява от нахлуване и от Беларус.

" Беларуските войски са приведени в положение на нараснала подготвеност и са съсредоточени в регионите , които са най-близо до границата с Украйна ", се споделя в изказване на министерството във Фейсбук.

През деня във вторник украинското разузнаване е отбелязало " забележителна интензивност " на самолети в граничния регион и конвои от транспортни средства, натоварени с храна и муниции, се споделя в изказването.

С оглед на тези маневри Беларус " евентуално може да поддържа съветските нашественици в руско-украинската война в бъдеще ", предизвести министерството.
От началото на съветската инвазия на 24 февруари от беларуска територия " систематично " се правят " ракетни офанзиви против военни и цивилен цели " в Украйна, прибавиха украинските управляващи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР