Руски удари повредиха жизненоважна инфраструктура в Северна и Централна Украйна,

...
Руски удари повредиха жизненоважна инфраструктура в Северна и Централна Украйна,
Коментари Харесай

Руски удари по жизненоважна инфраструктура в Украйна

Руски удари повредиха жизненоважна инфраструктура в Северна и Централна Украйна, част от две украински области е без електричество, съобщи " Ройтерс ", като цитира изказване на националната енергийна компания " Укренерго ".

Компанията посочи, че е била принудена да вкара изключителни спирания на електроподаването в елементи от Сумска и Полтавска области след нощните съветски набези.



Киев заяви, че противовъздушната защита е унищожила 66 от общо 100 изстреляни от Русия дрона, а други 24 са били " изгубени ", само че няколко от тях са достигнали жизненоважна гражданска инфраструктура, съобщи " Ройтерс ".

В същото време съветското министерство на защитата заяви в всекидневния си отчет, че негови сили са завладяли още едно село в Източна Украйна, югоизточно от град Покровск – основен логистичен център за украинската войска, към който съветските сили се доближават, отбелязва " Франс прес ".

Руските сили печелят позиции в източната част на страната, плащайки с тежки загуби на жива мощ и техника. Сега те се насочват към Покровск, който преди войната имаше население от 60 000 души и е основен логистичен център за украинската войска. В него се намира и единствената следена от Украйна мина за произвеждане на кокс – въглища, нужни за производството на стомана. 



Руският президент Владимир Путин разгласи за собствен " приоритет " завладяването на целия Донбас, който преди десетилетие беше минният и промишлен център на Украйна.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР