Руски учени потвърдиха в симулация, че Луната може да е

...
Руски учени потвърдиха в симулация, че Луната може да е
Коментари Харесай

Руски учени излязоха с нова теза за произхода на Луната

Руски учени потвърдиха в симулация, че Луната може да е зародила паралелно със Земята, а не вследствие на конфликт сред нашата планета и друго небесно тяло. Това разгласи в изявление пред ТАСС шефът на отдел " Перспективни стратегии " на " Роскосмос " Александър Блошенко.
" През последните години съветските учени предложиха и обосноваха нова идея, съгласно която Луната се е образувала по едно и също време със Земята като двоична система в следствие от фрагментиране на облак от прахови частици ", сподели Блошенко. Той добави, че тази догадка е в положение да удостовери резултатите от компютърните симулации, отбелязва още организация " Фокус ".
Специалистът означи, че Луната е единствено с 13 млн. години по-млада от Земята, чиято възраст се пресмята на 4,5 милиарда години.
Доскоро учените смятаха, че най-вероятната причина за появяването на Луната е била конфликт сред Земята и огромно галактическо тяло с размерите на Марс, напомня Блошенко. В резултат от конфликта голяма маса земна материя и част от другото небесно тяло са се сдвоили и са били изхвърлени в земната орбита. Там те са образували плътно тяло, трансформирало се в Луната.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР