Руски учени обмислят възможността да доставят с име МАРФА на

...
Руски учени обмислят възможността да доставят с име МАРФА на
Коментари Харесай

Роботът МАРФА ще лети до Луната с еднопосочен билет

Руски учени обмислят опцията да доставят с име МАРФА на, който ще може да събере проби от почвата за проучвания. Лев Зелени, теоретичен шеф на Института по галактически проучвания към Руската академия на науките, приказва за това по време на общо заседание на Руската академия на науките.
" Смятаме да създадем роботизирана система и да я назовем МАРФА (мобилна самостоятелна роботизирана функционална апаратура) ", сподели той, представен от ТАСС.
 В Съединени американски щати приводниха тестово капсулата на кораба за полет до Луната В Съединени американски щати приводниха тестово капсулата на кораба за полет до Луната
Днес експерти от Националната организация по аеронавтика и космос на Съединени американски щати организираха сполучлив тест за приводняване на капсулата " Orion&rdqu...
Според Зелени роботът ще имитира индивида.Той може да бъде доставен на Луната дружно със спускаемия уред.
„ Той ще може да се отдели, да вземе проби от почвата и да ги сложи в апарата. Не е наложително връщането му на Земята ", сподели Зелени.
Общото заседание на членовете на Руската академия на науките (РАН) се организира на 20-21 април в разбъркан онлайн и офлайн формат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР