Руски товарен самолет, санкциониран от Съединените щати, кацна в столицата

...
Руски товарен самолет, санкциониран от Съединените щати, кацна в столицата
Коментари Харесай

Руски товарен самолет, санкциониран от САЩ, кацна в Пхенян

Руски товарен аероплан, глобен от Съединените щати, кацна в столицата на Северна Корея тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

Товарният аероплан Ил-76 е изхвърчал от Москва на 6 март и е дошъл на интернационалното летище " Сунан " в Пхенян в понеделник. Около два часа по-късно се е насочил към Китай, осведоми южнокорейският ежедневник DongA Ilbo.

Подобни визити в севернокорейската столица на огромен съветски частен товарен аероплан са необичайност, написа вестникът.

Руската карго самолетна компания JSC Aviacon Zitotrans, притежател на Ил-76, беше глобена от Вашингтон през предходната година като част от напъните за възпрепятстване на войната на Русия в Украйна.
 CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия
CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия

Кремъл гради нови хранилища за муниции

" JSC Aviacon Zitotrans е съветска карго самолетна компания, която е обслужвала товарни колета за глобени отбранителни организации на Руската федерация ", прецизираха тогава от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Базираният в Сеул американски новинарски уеб страница NK News също заяви, че товарният аероплан е напуснал интернационалното летище " Пудонг " в Шанхай към 17:30 часа локално време в понеделник и е прелетял на север през Жълто море. Около 1,5 часа след началото на полета е направил неочакван завой към Пхенян.

След началото на войната в Украйна през 2022 година Съединените щати и техните съдружници за военните старания на Русия.

Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха тези изказвания, а Кремъл акцентира, че съдействието му със Северна Корея не опонира на интернационалните съглашения.
 Русия се хвали с невиждано равнище на съгласие с КНДР
Русия се хвали с невиждано равнище на съгласие с КНДР

Двете страни открили доста тясно взаимноизгодно сътрудничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР