Руски товарен кораб, плаващ от сирийския Тартус, е преминал през

...
Руски товарен кораб, плаващ от сирийския Тартус, е преминал през
Коментари Харесай

В Босфора е засечен руски кораб, на който са наложени санкции

Руски товарен транспортен съд, плаващ от сирийския Тартус, е минал през Босфора и се е насочил към Новоросийск, заяви Би Би Си с позоваване на. Турция затвори пролива за съветски военни кораби, само че мярката не визира спомагателните и комерсиалните плавателни съдове.

Посочва се, че засеченият транспортен съд – " Спарта-4 ", е минал бързо и безшумно в тъмната част от денонощието. Очаква се той да бъде разтоварен в Новоросийск - там с изключение на комерсиалното пристанище има и база на съветския боен флот.

" Спарта IV " е владеене на съветската компания " Семеен кодекс ЮГ ", на която Съединени американски щати постановиха наказания. Самият транспортен съд също е в санкционния лист.

Твърди се, че корабът е доставил в Тартус филантропична помощ.  Напомняме в сирийския град е ситуирана съветска военна база.

При прекосяването през Босфора от " Спарта-4 " са декларирали дълбочина на потапяне от 6,2 метра, което значи огромно натоварване. В източната част на Средиземно море корабът е съпровождан от съветски боен транспортен съд – корвета " Стерегущий ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР