Руски телевизионен водещ се извини днес за призива си украински

...
Руски телевизионен водещ се извини днес за призива си украински
Коментари Харесай

Разследват руски ТВ водещ заради призив украински деца да бъдат давени

Руски ефирен водещ се извини през днешния ден за апела си украински деца да бъдат давени, а съветският Следствен комитет сподели, че го проверява поради тези мнения, съобщи Ройтерс.

В предаване предходната седмица по следената от страната съветска телевизия Ар Ти (RT) водещият Антон Красовски сподели, че украинските деца, които възприемали руснаците като окупатори по времето на Съветския съюз, трябвало да бъдат " хвърлени напряко в бурно течаща река " и да бъдат давени.

Украйна сподели през вчерашния ден, че Ар Ти подбужда към геноцид и би трябвало да бъде неразрешена по целия свят. Главният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян заяви, че Красовски е отхвърлен от работа поради " отвратителните " си мнения, и че никой в Ар Ти не споделя възгледите му.

Красовски написа в пост в обществените мрежи, че е " в действителност се усеща неловко ". " Ами, случва се: ти си в ефир, увличаш се и не можеш да спреш... Моля за опрощение всички, които са били шашнати от това ", съобщи той.

Ап Ти е държавна телевизия, следена от Кремъл, рупор на съветската инвазия в Украйна, по която постоянно звучат апели съветският президент Владимир Путин да предприеме още по-агресивен метод във войната. Коментарите на Красовски обаче минаха границата съгласно управляващите. Следственият комитет, който проверява тежки закононарушения, сподели, че е бил сезиран да прегледа неговите " остри изказвания " и е разпоредил инспекция.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР