Руски танкер, задържан от гръцките власти тази седмица, ще бъде

...
Руски танкер, задържан от гръцките власти тази седмица, ще бъде
Коментари Харесай

Гърция ще освободи задържан руски танкер

Руски танкер, арестуван от гръцките управляващи тази седмица, ще бъде освободен. Това оповестява всекидневникът Kathimerini, базирайки се на държавен източник. Морският съд беше блокиран във вторник, поради подозрения, че транспортира ирански недопечен нефт. „ Органът за битка с изпирането на пари е наредил на бреговата защита да освободи кораба “, удостовери чиновник на кабинета, без да даде повече детайлности.

Във вторник гръцките управляващи задържаха край южния бряг на остров Евия танкера „ Пегас ”, който плава под съветски байрак. Той е с дедуейт 115 500 тона и 19-членен екипаж. Акцията е в отговор на глобите на Европейски Съюз против Русия.

Гръцкият ежедневник напомня, че Европейски Съюз забрани морски съдове под съветски байрак да плават в неговите териториални води с някои изключения. Кремъл назова това „ специфична военна интервенция “.

Същият танкер бе измежду петте плавателни съда, глобени от Съединените щати на 22 февруари 2022 година – два дни преди нашествието на Русия в Украйна. Това бе част от огромните наказания на Вашингтон против  Промсвязьбанк, намира за изключително значима за отбранителния бранш на Русия.

Руската банка съобщи, че тя и нейното звено PSB Lizing не са притежатели на танкера, който от април 2021 година е актив на TransMorFlot. TransMorFlot. След лична инспекция гръцките управляващи са открили, че нямат законови учредения да задържат „ Пегас ”, защото новият му притежател не попада в листата със глобените от Европейски Съюз физически и юридически лица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР