Руски служители в четирите окупирани региона на Украйна съобщиха за

...
Руски служители в четирите окупирани региона на Украйна съобщиха за
Коментари Харесай

Отваря се кутията на Пандора: Русия насрочва анексирането на областите в Украйна

Руски чиновници в четирите окупирани района на Украйна оповестиха за голямо болшинство от гласове в интерес на присъединението към Русия, до момента в който Съединените щати възнамеряваха резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща референдумите като машинация, предава Reuters.

Набързо проведените допитвания се организираха в продължение на пет дни в източните райони на Донецк и Луганск, както и в Запорожие и Херсон на юг. Заедно те съставляват към 15% от украинската територия.

Преброяването на гласовете към вторник вечерта в четирите провинции варира от 87% до 99.2% в интерес на присъединението към Русия, осведомиха назначени от Москва чиновници. Ръководителят на горната камара на съветския парламент сподели, че може да се обмисли анексиране на 4 октомври.

Резултатите са ясни. Добре пристигнали вкъщи, в Русия! “, написа в Telegram Дмитрий Медведев, президент на Русия (2008-2012), който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и съдружник на президента Владимир Путин.

Радостта в Русия контрастира на острите рецензии на Запада. Съединени американски щати готвят нов кръг от наказания против страната, в случай че тя анексира украинска територия, както и оръжия за Украйна на стойност 1.1 милиарда $.

В рамките на окупираните територии чиновници, назначени от Москва, разнасяха изборни урни от къща на къща и това даде спомагателна причина на Украйна и Запада да разгласят референдумите за нелегитимни. Според тях те целят основаване на юридически предлог за Русия да анексира четирите района.

„ Този фарс в окупираните територии даже не може да се назова реплика на референдум “, сподели украинският президент Володимир Зеленски във видео послание късно във вторник.

Съединените щати ще внесат резолюция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща страните членки да не признават никакви промени в Украйна и задължаваща Русия да изтегли войските си, сподели пратеникът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд.

Фалшивите референдуми в Русия, в случай че бъдат признати, ще отворят кутията на Пандора, която не можем да затворим “, сподели тя на съвещание на съвета.

Русия има опция да наложи несъгласие на резолюция в Съвета за сигурност, само че Томас-Грийнфийлд уточни, че това ще накара Съединените щати да отнесат въпроса до Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Всички референдуми, провеждани при тези условия, против дулото на револвер, в никакъв случай не могат да се приближат до свободни или почтени “, сподели заместник-посланикът на Англия в Организация на обединените нации Джеймс Кариуки.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя настоя по време на срещата, че референдумите са извършени транспарантно и в сходство с изборните правила.

„ Този развой ще продължи, в случай че Киев не признае своите неточности, не стартира да се управлява от ползите на личния си народ и не спре да извършва сляпо волята на тези хора, които ги разиграват “, сподели още той.

Ако Русия анексира четирите украински района, Путин може да показа всеки опит на Украйна да ги завладее като нахлуване против самата Русия. Миналата седмица той даде да се разбере, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани „ териториалната целокупност “ на Русия.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР