Руски съд постанови опозиционният лидер Алексей Навални да бъде задържан

...
Руски съд постанови опозиционният лидер Алексей Навални да бъде задържан
Коментари Харесай

Русия хвърли Навални за 30 дни в ареста

Руски съд постанови опозиционният водач Алексей Навални да бъде арестуван до 15 февруари, като това се случи по време на бързо проведено правосъдно съвещание след ареста му, оповестиха негови сътрудници, представени от " Франс прес ".

Адвокатът на Навални Вадим Кобзев написа в " Туитър " от спонтанната правосъдна зала в полицейски сектор, че съдът е постановил Навални да бъде арестуван 30 дни от деня на ареста му през вчерашния ден.

Личният профил на Навални също разгласи решението на съда, както и няколко от основните му съдружници, които го осъдиха като фарс.

" Задържаха го на границата, откараха го на незнайни места, на юриста му не беше възложен достъп, чуването беше извършено незабавно тъкмо в полицейското ръководство и той беше арестуван за 30 дни ", съобщи представителят на Навални Кира Ярмиш.

" Това даже не може да се назова подигравка на върховенството на правото. "

Съдебната зала беше основана в полицейски сектор в Химки в покрайнините на Москва, където Навални беше отведен след трагичен арест на летището, който провокира наказание от Запада и който приканва за незабавното му освобождение.

Полицията арестува Навални, най-известният съперник на съветския президент Владимир Путин, на граничен контролно-пропускателен пункт на московското летище " Шереметиево " по-малко от час, откакто той се завърна в Русия от Германия за първи път, откогато беше токсичен с бойно отровно вещество през август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР