Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната Тимур Иванов,

...
Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната Тимур Иванов,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста руския заместник-министър на отбраната, обвинен в корупция

Р уски съд остави в ареста заместник-министъра на защитата Тимур Иванов, който през вчерашния ден беше упрекнат за взимане на рушвет , оповестиха от съда след задържането му, съобщи Ройтерс.

Съдът наложи на Иванов мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за интервал от два месеца и съобщи, че съгласно обвиняванията той се е сложил в състояние да се облагодетелства от наемането на реализатори за министерството, където е направлявал строителните действия.

Последната обществена активност на Иванов е от 20 април. Беше обявено, че той е пътувал на работна командировка във войските на Ленинградския боен окръг.

Иванов дава отговор за отделите " Строителство ", " Планиране и съгласуваност на развиването на войските ", " Жилищно строителство и ръководство на жилищния фонд ", " Военни парцели ", както и за дирекция " Държавна експертиза ", Главна военномедицинска дирекция и Федерална дирекция " Акумулираща ипотечна система за жилищно обезпечаване на военнослужещите ".

В качеството си на заместник-министър на защитата на Русия Тимур Иванов дава отговор за организацията на ръководството на собствеността, настаняването на войските, жилищното настаняване и здравното обезпечаване. Той дава отговор и за планирането на публичните поръчки за артикули, строителство и услуги в границите на държавната поръчка за защита. Сред въпросите, които управлява, са и инженерните изследвания, архитектурното и строителното планиране, строителството, реконструкцията и капиталния ремонт на обектите на съветското Министерство на защитата.

Тимур Иванов е на 49 години. Назначен е за заместник-министър на защитата с президентски декрет през май 2016 година Преди това, от 2013 година до 2016 година, е общоприет шеф на " Оборонстрой ", подчинено на министерството на защитата, което е профилирано в построяването на жилища за военните, както и на публично значими и стратегически военни обекти. През 2018 година е включен в класацията на " Форбс " " Най-богатите представители на силовите ведомства в Русия - 2019 година " със фамилен приход от 136,7 млн. рубли.

Парите на Путин: Колко богат е президентът на Русия

Преди да стартира работа в Министерството на защитата през май-ноември 2012 година, Тимур Иванов е бил заместник-председател на държавното управление на Московска област. През този интервал Сергей Шойгу е губернатор на Московска област. Преди това Тимур Иванов е работил в енергетиката: в Департамента за създаване на нуклеарни мощности в Минатом, бил е вицепрезидент на " Атомстройекспорт ", член е на Управителния съвет на " Интер РАО ЕЕС " и е оглавявал Руската енергийна организация към министерството на енергетиката.

* Във видеото: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР