Руски съд осъди мъж на 6 години затвор за онлайн

...
Руски съд осъди мъж на 6 години затвор за онлайн
Коментари Харесай

Руснак е осъден на 6 г. затвор заради антивоенни публикации

Руски съд осъди мъж на 6 години затвор за онлайн изявления, в които осъжда съветската инвазия в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

35-годишният Николай Фарафонов беше приет за отговорен за " обществено подстрекателство към осъществяване на терористични дейности " от боен съд в северния съветски район Коми.

Прокуратурата съобщи, че той е разгласил " видеоклипове и известия ", в които е призовавал за подпалване на офиси за набиране на военнослужещи.

От началото на войната преди две години в Русия са регистрирани няколко десетки подпалвания или опити за набези против такива пространства.

Неправителствената организация " Мемориал ", която дефинира Фарафонов като политически пандизчия, съобщи, че той живее в дребен град в района и ръководи канал в Telegram, който намерено осъжда войната в Украйна. В ефира на канала " Мемориал " той загатва по-специално съветските бойци, убити в Украйна, като в същото време подлага на критика политическите репресии, " патриотичното " прокремълско обучение в учебните заведения и други локални проблеми.

Преди това, през октомври 2022 година, Фарафонов е бил санкциониран за " дискредитиране " на армията след онлайн коментар, в който се загатва гибелта на украински деца под ударите на съветски щикове.

Въпреки санкцията Фарафонов продължава да разгласява сериозни послания, до момента в който не е задържан през септември предходната година за " апели към тероризъм ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР