Руски съд осъди жена от Санкт Петербург на 8 дни

...
Руски съд осъди жена от Санкт Петербург на 8 дни
Коментари Харесай

Русия изпрати жена в затвора, защото написала Не на войната върху изборна бюлетина

Руски съд осъди жена от Санкт Петербург на 8 дни затвор за това, че е написала " Не на войната " върху бюлетина по време на президентските избори в символ на митинг против акцията на президента Владимир Путин в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на тридневния избор през уикенда Путин се кандидатира за пети мандат в Кремъл, което ще удължи ръководството му най-малко до 2030 година

Изборите бяха помрачени от подправяне на бюлетини, като в победната си тирада Путин сподели, че с руснаците, които са го създали, " би трябвало да се разправим ".

Дзержинският областен съд в Санкт Петербург заяви, че е постановил Александра Чирятиева да бъде вкарана в пандиза за осем дни и да бъде санкционирана с 40 000 рубли (440 евро).

Той съобщи, че дамата е отговорна за безчинство и " дискредитиране на съветските въоръжени сили ".

" Чирятиева взе бюлетина за гласоподаване и с червен маркер написа на гърба ѝ " Не на войната ", преди да я пусне в урната ", съобщи съдът.

" По този метод Чирятиева е увредила държавна благосъстоятелност и е дискредитирала съветските въоръжени сили ", добави той.

Съдът съобщи, че Чирятиева е направила това в последния ден от тридневното гласоподаване, когато съветските опозиционни групи приканиха за митинги против изборите, на които успеха на Путин е била неизбежна.

Гласуването беше жигосано от демократичния свят и самостоятелните съветски наблюдаващи на изборите като едно от най-корумпираните в постсъветската история.

Москва предприе драконови ограничения против инакомислието на фона на войната против Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР