Руски ракети са улучили военна част и депо за горива

...
Руски ракети са улучили военна част и депо за горива
Коментари Харесай

Взривиха депо за горива край Днипро

Руски ракети са улучили военна част и хранилище за горива в региона на град Днипро в Източна Украйна, заяви губернаторът на региона Валентин Резниченко, представен от Ройтерс. Двама души са починали, а петима са ранени при удара.

Въпреки че Русия разгласи отчасти евакуиране от региона на украинската столицата Киев и североизточния град Чернигов, украинските управляващи оповестяват за продължаващ обстрел. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също удостовери, че съветските елементи не се изтеглят, а единствено се прегрупират и алиансът чака засилена атака в идващите дни.

Русия разгласи филантропичен кулоар за евакуацията на цивилни от пристанищния град Мариупол, а украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщиза още два коридора за евакуация от Мелитопол и Енергодар, в региона на Запорожие.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал заяви, че работи с Червения кръст по връщането на украинците, които са били насилествено преместени в Русия. Киев упреква Москва в насилствена евакуация на украински жители на съветска територия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР