Руски представители заявиха, че при обсадата на украинския град Мариупол

...
Руски представители заявиха, че при обсадата на украинския град Мариупол
Коментари Харесай

Над 3000 цивилни са загинали в Мариупол, убити от украинските националисти от Азов

Руски представители обявиха, че при обсадата на украинския град Мариупол са починали 3000 цивилни, съобщи ДПА, като отбелязва, че това са първите сходни данни, които Москва оповестява.

Според Следствения комитет на Руската федерация вредите, нанесени на града по време на дългата блокада, са на стойност 176 милиарда рубли (2,4 милиарда долара), предава Българска телеграфна агенция.

Москва хвърля виновността за починалите и за разрушенията в Мариупол върху Киев, макар че интернационалните организации настояват, че съветските сили са направили огромен брой военни закононарушения при завладяването на града.

Бойните дейности в Мариупол, който се намира в Донецка област, започнаха през февруари и продължиха до май.

Киев съобщи, че артилерийските обстрели и филантропичната злополука в града са лишили живота на десетки хиляди цивилни. Европейският съюз и Организация на обединените нации също упрекнаха Москва в осъществяването на военни закононарушения при завладяването на Мариупол.

Москва обаче хвърля виновността върху украинските бранители на града. Руският Следствен комитет, ръководен от Александър Бастрикин, който е непосредствен поддръжник на президента Владимир Путин, съобщи, че трите хиляди цивилни са убити от украински бойци.

Масовите опустошения на гражданска инфраструктура се дължат само на това, че украинските сили са я употребявали за военни цели, твърди Следственият комитет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР