Руски правителствен самолет, използван за превозване на високопоставени лица, кацна

...
Руски правителствен самолет, използван за превозване на високопоставени лица, кацна
Коментари Харесай

Руски правителствен самолет кацна в Беларус, 20 демонстранти бяха задържани на площад в Минск

Руски държавен аероплан, употребен за транспортиране на високопоставени лица, кацна в столицата на Беларус, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на данните за полетa.

Това е вторият сходен полет в границите на малко повече от една седмица. Същият аероплан посети Беларус и се върна в Русия в ранните часове предходната сряда.

Полетите до Беларус съответстват с поредност от митинги и стачки против резултатите от президентските избори на 9 август, които съгласно участниците в демонстрациите са били фалшифицирани.

Ройтерс не можа да откри кой е бил на борда на съветския аероплан Ту-214 при кацането в Минск довечера. Кремъл към този момент е заявявал, че обстановката в Беларус е вътрешен въпрос, който би трябвало да бъде позволен от самите беларуси, и че за момента не вижда потребност да оказва на Минск военна или друга помощ.

В телефонен диалог довечера с италианския министър председател Джузепе Конте съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През дефинира като "контрапродуктивен всеки опит за външна интервенция във вътрешните работи (на Беларус) и за напън върху нейните управляващи ", оповестяват от пресслужбата на Кремъл.

Според официалното съобщение Путин и Конте са се обединили към мнението, че "най-важното е да бъде избегната каквато и да било ескалация " на обстановката в Беларус. Вниманието сега е концентрирано върху съветската реакция на най-голямата политическа рецесия в прилежаща страна, някогашна руска република.

През 2014 година Русия предприе военна интервенция в Украйна, откакто другарски настроеният към нея президент беше свален при прозападни митинги, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР