“Руски полицаи спретнаха хайка за мъже, “, предаде украинската медия

...
“Руски полицаи спретнаха хайка за мъже, “, предаде украинската медия
Коментари Харесай

Организираха хайка за годни мъже в Русия

“Руски служители на реда спретнаха хайка за мъже, “, съобщи украинската медия УНИАН.

“Служители на реда блокираха портала на предприятието в западния град Ярославъл “Газови турбини ” и ревизираха документите за идентичност на работещите в завода. Тези, които подлежаха на готовност, бяха качвани в паркиран наоколо рейс.

В транспортното средство служители от военни окръжия оформяха повиквателните заповеди ”, добави изданието.

Руският президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин на 21 септември подписа декрет за
частична готовност поради войната против Украйна.
“Към този миг в поделенията са прибрани към 400 000 мъже ”, написа още медията.

Според данни на УНИАН към началото на октомври съветската частна военна компания “Вагнер ” е изпратила на фронта около  4000 души, наказани за разнообразни закононарушения.

Бизнесменът Евгений Пригожин е вербувал близо 1000 затворници от изправителни колонии за войната на Русия в Украйна. Това заяви онлайн телевизионният канал Вот Так, представен от Радио Свобода.
Пригожин е съветски олигарх, непосредствен до президента Владимир Путин.
Той е , тъй като има компания, която обезпечава кетъринг за събития в Кремъл.

Смята се, че той стои и зад частната военна компания „ Вагнер “, профилирана в присъединяване във военни спорове, в които Русия публично не взе участие.

В четвъртък каналът Вот Так цитира пандизчии в наказателна колония в град Батайск в в югозападната Ростовска област, които споделят, че Пригожин е дошъл в пандиза през последните дни с персоналния си хеликоптер дружно със своя помощник Дмитрий Уткин.
След това той е приказвал пред всички пандизчии на централния площад на колонията.
Според източниците на изданието , да бъдат освободени предварително след шест месеца. Той е споделил също по този начин, че по време на военните интервенции в Украйна пандизчиите “могат да вършат каквото си изискат с украинците ”.

Пригожин е предизвестил още, че всеки, който се опита да дезертира или избяга от бойното поле, ще бъде убит.

В последна сметка към 700 пандизчии са се съгласили да се причислят към съветската войска, което е почти половината от всички лишени от независимост в колонията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР