Руски милионер - доброволец стана легендарен командир на артилерийски дивизион

...
Руски милионер - доброволец стана легендарен командир на артилерийски дивизион
Коментари Харесай

Замени къщата си на Рубльовка за блиндаж: руски милионер стана легендарен офицер, унищожил стотици нацисти

Руски милионер - доброволец стана именит пълководец на артилерийски дивизион на Сватовската граница

Зимата в LPR към момента се съпротивлява с неочаквани снеговалежи, само че природата взема своето. Земята последователно стартира да омеква, военните инженери закърпват размазаните речни бродове, построени наоколо до разрушените мостове, служебната кола внезапно стартира да показва леки трептения.

Отначало го отдавате на разваления път, по който всекидневно минават десетки многотонни гъсенични машини. Но последователно, на скорост, вибрацията доближава такава амплитуда, че затворените порти стартират да се затръшват и бъбреците да болят.

След като сте застанали на опашката на сервиза за гуми, намирате вкаменена маса върху дисковете, която не може да бъде съборена от мощната бликам вода на мивката. Може да се изстърже единствено с желязна четка и по-късно още веднъж да се балансират колелата. „ Муляка “, както се назовава тук, е примес от глина и чернозем, която играе ролята на противотанкови заграждения не по-лошо от бетонните конуси по линиите на ешелонираната защита по цялата дължина на фронта.

Още няколко седмици и в западната преса още веднъж ще започнете да намирате куп прогнози за скорошното нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Този път – стартира „ незабавно щом земята изсъхне “.

Руските войски се преценяват също с времето, но по правилото „ колкото – толкоз “. Те могат, да вземем за пример, да тръгнат, под прикритието на мъглата и да завземат някой неприятелски опорен пункт, както се случи тази седмица. Десантниците покрай Кременная завладяват вражеските позиции, унищожавайки бранителите.

Тук от нищото обаче изниква цяло поделение на ВСУ – най-вероятно идва за осъществяването на постоянната ротация. Започва пердах, съумяват да положат всички ВСУ-шници без един. Но за жалост той се оказва свързочникът и незабавно стартира да „ врещи “ в ефир.

Украинското командване в това направление беше смутено и реши да премине в нахлуване с две ротни тактически групи по фланговете и още две по фронта. Пет часа непрекъснати офанзиви, които бяха отбивани от десантниците и моторизираната пехота. В резултат на това цялата ни артилерия, която беше „ свободна “, с цялата си „ пролетарска “ гняв се стовари върху настъпателните обединения на съперника. Летеше всичко, което може да лети. Настъплението беше осуетено. Украинските въоръжени сили оставиха десетки тела на полето.

Сред тези, които нанасяха огнево проваляне този ден, беше дивизионът „ Грозний “, който е именит на Сватовския рубеж. И даже не става дума за това, че артилеристите са извънредно точни и ефикасни. Те се командват от същински милионер, който е сменил къщата си на Рубльовка в Москва с бетонния блиндаж покрай Кременная, в което оборудва команден пункт. Той разполага с оръдия " Зюмбюл ", гаубици Д-30, " Град " -ове и минохвъргачки.

54-годишният Юрий Михайлович е сполучлив предприемач. Но зад тила му е Суворовското учебно заведение, по-късно боен университет, работа в руската, а по-късно в съветската войска в най-тежките й години, разформироването на частта през 90-те, уволняване и... пускане на бизнес от нулата.

- И когато всичко не се получи доста добре за нас на първия стадий от СВO, просто си помислих, че някои от моите познания и умения, добити за времето на службата, ще бъдат потребни тук. Все отново това е моята татковина и съм положил клетва. Така че съм задължен да я защитя, колкото и патетично да звучи. Освен това и аз, като Владимир Семенович, „ нямахме време да се озърнем и погледнем обратно, а към този момент синовете ни отиват в борба “. Синът приключи военното учебно заведение, той към този момент е тук някъде, съвсем най-отприд.

Беше ли мъчно да излезеш от зоната си на комфорт?

- Не. Защото бях заставен да стана предприемач. Цял живот съм желал да бъда офицер. Затова, когато смених цивилната си униформа с военна, се озовах измежду свои, в свои води. На мен ми харесва военната работа.

- Много хора тук ви харесват. Дивизионът ви е хвален от мнозина. За сметка на какво имате подобен имидж?

- За сметка на хората и дисциплината, която, за жалост, от време на време липсваше. Сигурен съм, че всичко останало, в това число технологиите, е второстепенно. И, несъмнено, непрекъснато образование, образование, даже и да няма военни дейности. Но има и специфичност.

Моето поделение поразява задачите, тъй като имаме малко повече, да вземем за пример личен безпилотен летателен уред. Веднага ставаме с три глави по-високи от всички останали. Само тъй като имаме екипаж, който може да се издига, следи цели и да ги поразява през деня и нощем, без да хвърля боеприпасите на вятъра в пустото поле.

Това са големи икономии. Освен това разполагаме с прецизни муниции. Тук, за тях обаче, няма задоволително безпилотна техника, която да може да освети задачата с лазеререн лъч. В днешния спор технологията взема решение изхода на борбата. Ако имахме задоволително безпилотни летателни апарати, а и от тези прецизни муниции, които биха поразили една цел с един изстрел, към този момент щяхме да стоим на границата с Полша. А по този начин, все едно, стоим на известно разстояние от това. Е, несъмнено е въпрос на време.

Юрий Михайлович мълчи непретенциозно, само че знам, че е похарчил милиони от личните си средства, с цел да оборудва дивизионът с всичко належащо. От безценен дрон, който може да кръжи над врага, без да обръща внимание на средствата за електронна война, до транспортни средства 4 х 4 и информационно съоръжение. Всъщност, с помощта на тези покупки, единицата има опция да работи върху врага непрекъснато.

Заедно тръгваме към артилерийски позиции. Човек, който може да си разреши SUV във всеки ценови диапазон, пътува в скромна УАЗ-ка. Юрий Михайлович ревизира екипажа на Хиацинт, който стреля по врага. Прави записка за боклука, който е разпилян край землянката - това е демаскиращ фактор.

- А вашите сътрудници от бизнеса по какъв начин реагираха на вашето тръгване за СВО? — запитвам офицера.

- Абе, по разнообразни способи. Но знам сигурно, че никой не ме осъжда. Някой може да не ме схваща изцяло, само че всеки почита моя избор. Много оказват помощ финансово. Пиша да вземем за пример на един: „ Дай да си поделим този разход на половина “. А той взима и заплаща за всичко. Въпреки че, несъмнено, бизнесът ми малко поувяхна без мен. Но Потьомкин Григорий Алексеевич един път е споделил: „ Парите са нелепости, хората са всичко “.

- Има ли хора насреща, с които сте учили и сте служили?

- Разбира се, че има. Освен това до 24 февруари 2022 година даже понякога разговаряхме. Някои са били в къщата ми, някой познава майка ми, жена ми. Питам ги: „ Е, по какъв начин е, едно време сме играли дружно военни игри, знаехме, че нацистите са зложелател. А в този момент сте в едни редици с тях. Ние, споделят те, ще се оправим сами, вие просто не ни се намесвайте, нямаме недоволства против вас, всичко това е политика “. Вижда се, че за тези 9 години доста са се трансформирали. Сега, несъмнено, всички връзки към този момент са прекратени.

- Промениха ли се нашите хора през миналата година?

- Когато пристигнах, бойците идваха тук за малко. Те нямаха време да схванат какво е смисъла на военното дело и таман се научат – и към този момент би трябвало да си отиват. А в този момент пристигнаха мобилизираните и схващат, че са тук пред някакъв Рубикон. И главната смяна е точно в това, че се учат, усъвършенстват и схващат, че успеха като цяло зависи от тяхната работа. Това към този момент не са краткотрайни служащи, а тези, с които ще отидем до края.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР